"SOKO" ZBOG NOVE KRAĐE OPET VOZI 30 NA SAT: Između Nove i Stare Pazove opet skinuti delovi kontaktne mreže

S. B.

08. 02. 2023. u 16:50

ZBOG nove krađe delova kontaktne mreže na delu brze pruge između Nove Pazove i Stare Pazove, „Infrastruktura železnica Srbije“ ponovo je danas, 8. februara 2023. godine, prinuđena da na ovoj deonici uvede lagane vožnje i smanji brzinu putničkih vozova.

СОКО ЗБОГ НОВЕ КРАЂЕ ОПЕТ ВОЗИ 30 НА САТ: Између Нове и Старе Пазове опет скинути делови контактне мреже

Foto: Ministarstvo

Takođe će umesto 200 km/sat, na ovom delu brze pruge Beograd – Novi Sad putnički vozovi saobraćati brzinom od svega 30 km/sat. Očekuje se da će zbog ovoga doći do poremećaja u funkcionisanju putničkog železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada.

- Zbog ovoga će danas kasniti vozovi na brzoj pruzi - rekao je ministar saobraćaja Goran Vesić. - Kradljivci su opet na brzoj pruzi svojim lopovlukom ugrozili ljudske živote i bezbednost železničkog saobraćaja, uništili imovinu i naneli ogromnu materijalnu štetu železnici. Svojim bahatim i nasilničkim ponašanjem lopovi nanose ogromnu štetu državi i železnici, ugrožavajući sve naše ogromne napore da izgradimo savremene i brze pruge, po najvišim evropskim standardima. Tome se konačno mora stati na put.

Ovakvim krađama direktno se ugrožavaju životi ljudi i bezbednost železničkog saobraćaja, uništava železnička imovina,  a „Infrastrukturi železnice Srbije“ nanosi ogromna materijalna šteta.

"Infrastruktura železnice Srbije“ zato očekuje i traži efikasnu i odlučnu akciju nadležnih državnih organa, otkrivanje i hvatanje kradljivaca železničke opreme u najkraćem roku i njihovo najoštrije kažnjavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!