UGASILI SAMI SEBE, PA OPTUŽUJU DRUGE: Šolakova Junajted grupa pre tri godine već imala sličan "performans"

Novosti online

07. 12. 2022. u 14:41

JUNAJTED grupa, koja je juče obustavila emitovanje svojih programa, proglašavajući da u Srbiji više nam slobodnih medija, pre tri godine je sama isključila svoju televiziju N1 iz kablovske mreže Telekoma, pa optužila ovu kompaniju da ih "guši".

УГАСИЛИ САМИ СЕБЕ, ПА ОПТУЖУЈУ ДРУГЕ: Шолакова Јунајтед група пре три године већ имала сличан перформанс

Foto Jutjub

Ova PR akcija Junajted grupe je već viđena.

Nova S i N1 juče su izvršili naređenje vlasnika Dragana Šolaka i obustavili emitovanje TV programa na 24 sata, tvrdeći da time simbolično dokazuju da u Srbiji, osim njih, nema medija koji su slobodni.

Svoju akciju zakazali su na dan samita EU - Zapadni Balkan, u iluziji da su mnogo bitni da će neko od evropskih zvaničnika to tamo uopšte da registruje, kamoli da se tim povodom oglasi. 

U isto vreme, na isti dan, Šolak je angažovao deo srpske opozicije da se u Savetu Evrope žale na "gušenje slobode medija u Srbiji". 

Ovaj "performans" Junajted grupe je već viđen, pre skoro tri godine.

U januaru 2020. godine, nakon što su na adresu kompanije Telekom Srbija poslali nezakonit ugovor za dalju saradnju i distribuciju TV N1 kod operatera Supernova, iz Junajted grupe, vlasnika N1 i ostalih, poslali su nalog da se hitno ugase njihovi kanali u ovoj mreži.

Kada je Supernova postupila po nalogu Junajted grupe i prestala da emituje N1, Šolak je optužio Telekom i državu Srbiju da guše medije.

Telekom Srbija je tada, zbog narušavanja poslovne reputacije, tužio odgovorne pred sudom u Švajcarskoj, gde je Šolakovo zvanično prebivalište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a