MALI NASTAVIO POSETU: "Radićemo na povezivanju privrednika iz Srbije i Saudijske Arabije" (FOTO)

Novosti online

01. 12. 2022. u 23:00

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar finansija Siniša Mali nastavio je danas posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji sastankom sa ministrom ekonomije i planiranja te zemlje Faisalom F. Alibrahimom, kao i sa predstavnicima Privredne komore.

МАЛИ НАСТАВИО ПОСЕТУ: Радићемо на повезивању привредника из Србије и Саудијске Арабије (ФОТО)

Foto: Ministarstvo finansija

Ministar Mali je ministru ekonomije i planiranja preneo makroekonomske rezultate koje je Srbija postigla u prethodnom periodu, kao i potencijale za ulaganje u našu zemlju.

- U poslednje dve godine, dok je trajala kriza izazvana pandemijom korona virusa, Srbija je kumulativno ostvarila najbolje rezultate po pitanju privrednog rasta u Evropi, javni dug nam je pod kontrolom, a nezaposlenost na istorijskom minimumu. Srbija danas privlači rekordan broj stranih direktnih investicija, više od svih država regiona zajedno, a brojni su potencijali naše zemlje za ulaganje. Dobar primer je i naša saradnja sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sa kojima imamo međudržavni sporazum, a koji su u roku od deset godina postali treći ekonomski partner Srbije. Isto toliko ima prostora i za našu saradnju sa Saudijskom Arabijom - istakao je potpredsednik Vlade.

Foto: Ministarstvo finansija

Sagovornici su istakli i važnost uspostavljanja direktnog leta između dve zemlje, što bi značajno doprinelo razvoju turizma, i podstaklo dalje kontakte privrede.

- Važno je da u Beograd dođu privrednici iz Saudijske Arabije, ali i ministri ekonomije i planiranja, turizma, poljoprivrede i predstavnici Privredne komore Kraljevine Saudijske Arabije, dakle, da to bude šira delegacija sa konkrentim kompanijama, kako bismo stvorili kontakte i sagledali sve mogućnosti za saradnju, kojih zaista ima mnogo. U svetu punom neizvesnosti, potrebni su nam prijatelji sa kojima možemo da sarađujemo na više polja - istakao je Mali.

Foto: Ministarstvo finansija

 

Predstavnici Privredne komore su izrazili želju da što više njihovih privatnih kompanija posluje u Srbiji, kao i srpskih u Saudijskoj Arabiji, i prihvatili poziv ministra da dođu u Beograd sa predstavnicima kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji. 

Potpredsednik Vlade je ovim sastancima završio dvodnevnu posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji, tokom koje se sastao i sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom El Hatibom i ministrom finansija Mohamedom El Džadanom, kao i sa predstavicima Saudijskog fonda za razvoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo