GDE NAJVIŠE IZVOZE PRIVREDNICI IZ KRUŠEVCA? Spoljnotrgovinska razmena porasla za trećinu

S.Babović

28. 11. 2022. u 09:12

PRIVREDNICI u Rasinskom okrugu najviše su izvozili svoje proizvode u SAD, Mađarsku, Nemačku i Rusiju.

ГДЕ НАЈВИШЕ ИЗВОЗЕ ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ КРУШЕВЦА? Спољнотрговинска размена порасла за трећину

FOTO: Novosti

Ovo su podaci Regionalne privredne komore Kruševac za prvih osam meseci ove godine. Nešto je drugačiji spisak zemalja odakle kruševački privrednici najčešće uvoze. U pitanju su Kina, Nemačka, Turska, Hrvatska i Italija.

Spoljnotrgovinska razmena privrede u Rasinskom okrugu iznosi 589,8 evra, što je za trećinu više u odnosu na period januar-avgust 2021. Zvanična statistika ukazuje da je time ostvaren suficit od 40,7 miliona evra.

Vrednost izvezene robe iznosila je 315,2 miliona evra, što predstavlja uvećanje koje premašuje 34,3 odsto. Ukupan uvoz Rasinskog okruga za prvi osam meseci dostigao je 274,6 miliona evra. U odnosu na isti period prošle godine registrovano je povećanje za 27,7 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)