NOVI SNIMAK SA MESTA EKSPLOZIJE: Cevi su praktično uništene na gasovodima "Severni tok" (VIDEO)

Novosti online

22. 11. 2022. u 21:36

Na društvenim mrežama je objavljen video snimak sa mesta havarije na gasovodima "Severni tok" koji su prestali sa radom nakon eksplozija. Novi snimak je objavio na mrežama jedan od producenata Bi-Bi-Sija.

НОВИ СНИМАК СА МЕСТА ЕКСПЛОЗИЈЕ: Цеви су практично уништене на гасоводима Северни ток (ВИДЕО)

Foto: Ekspresen

Na snimku se vidi da su gasovodi na mestu nesreće praktično u potpunosti uništeni. Samo na jednoj deonici je otkinuto oko 50 metara cevi.

Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra istovremeno na dva ruska gasovoda koji dostavljaju gas Evropi – „Severnom toku 1“ i „Severnom toku 2“. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji. Operater gasovoda, kompanija „Nord strim AG“ je tada saopštila da je reč o incidentima bez presedana i da je nemoguće proceniti kada će šteta biti sanirana.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivični postupak zbog međunarodnog terorizma. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nema sumnje da se po pitanju gasovoda „Severni tok“ i „Severni tok 2“ radi o aktu međunarodnog terorizma. Prema njegovim rečima, to je najopasniji presedan, jer konkurenti na taj način teraju Evropljane da kupuju energente po višim cenama.

sputnikportal.rs

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju