NEMCI SE VEĆ SPREMAJU ZA RESTRIKCIJE: Plan je – "malo ovde, malo tamo"

V.N.

17. 09. 2022. u 13:11

NIKO ne zna hoće li Nemačka predstojeće zime imati dovoljno gasa. Savezna agencija za mreže će, ako treba, da odlučuje ko će dobiti gas, a ko ga neće imati.

НЕМЦИ СЕ ВЕЋ СПРЕМАЈУ ЗА РЕСТРИКЦИЈЕ: План је – мало овде, мало тамо

Foto: Tanjug

Klaus Miler, njen šef, kaže da će u slučaju nestašica – restrikcija biti "malo ovde, malo tamo."

- Za nestašicu saznajemo tek kada ona više ne može da se spreči - rekao je Miler za list "Handelsblat" od četvrtka. Sve zavisi od vremena i prema tome koliko potrošači koriste grejanje, objasnio je Miler.

Restrikcije su u slučaju nestašice moguće širom Nemačke, ali je prognoza gde je opasnost najveća – nemoguća.

- U Nemačkoj svuda mogu da naiđu hladni periodi. Ako zima bude baš hladna, imaćemo muka - rekao je Miler.

Kada je o štednji gasa reč, predstoji još mnogo posla. U industriji je potrošnja u avgustu pala za 22 odsto zbog prelaska na druge energente, "ali i zbog ozbiljnih prekida u proizvodnji".

- Industrija radi onako kako smo je molili - rekao je šef agencije za mreže dodajući da će, ako tako nastavi, još ozbiljnije štete prinudnim redukcijama biti sprečene.

S druge strane, Miler je iznenađen time što je prethodnih dana više gasa otišlo u privatna domaćinstva – uprkos lepom vremenu i visokim cenama.

- To mora da se promeni.

Miler pretpostavlja da mnogi vlasnici i stambene zajednice nisu naštelovali postrojenja za gas, tako da ona automatski greju kada temperatura padne do neke granice.

Ruski gigant odgovorio na odluku Nemačke: Tužba ili kompromis

Odluka nemačke vlade da prenese podružnice Rosnjefta pod kontrolu Federalne mrežne agencije znači potpuni gubitak imovine za rusku kompaniju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)