GODINAMA unazad u Srbiji se uz pomoć solarnih panela proizvede oko 11 megavat-sati struje.

Lako

04.08.2022. 18:11

Субвенције за богате дај свима исто.Има супер кућу њему субвенције за панел.Има 100 хектара земље њему субвенције за трактор, наводњавање.Чиста крађа.Сиротиња ложи ватру,стари кров....

Sasa

04.08.2022. 23:07

Ono sto nije nigde receno je da se EPS-u placa prenos elektricne energije proizvedene na ovaj nacin. Mislim da bi tu naknadu trebalo ukinuti, jer EPS ima koristi od struje proizvedene na ovaj nacin. U slucaju omasovljenja ovakvog nacina proizvodnje struje, eventualne viskove u mrezi, EPS ce moci da proda po tada vazecoj trzisnoj ceni inostranom kupcu.

itekako

05.08.2022. 00:47

Najveći problem je u tom šta nema adekvatnih baterija za čuvanje struje. Puštanjem struje u mrežu građanin ima najmanje koristi. I ako imate vremena pogledajte snimke kuća zagovornika zelene energije i vidite sami imaju li solarne panele ili ne.

Dobra Stvar Paneli

05.08.2022. 01:59

Trebali bi stavljati na Kucama sto vise . Iskoristiti Sunce Sto vise leti Kod nas su duge zime da barem pola zime koristimo Struju izv Panela usteda bi bila ogromna. U Australie svaka 10 kuca ima panele . Struju pojedini I neplacaju tako reci sve od panela

novopečeni kupac proizvodjač

06.08.2022. 18:17

Procedura je strasno komplikovana. Započeo sam proces posle "pojednostavljenja" u junu, glava mi je osedela u medjuvremenu. Instalacija samog sistema je bila gotova za jedan dan, sve u vrednosti od 5800 eur i golgota tu počinje. Rekli mi da sam mogao papirologiju sa EPS i EDB sam, ali sam ipak platio firmu da mi uradi tu uslugu, sto je 63000 din. Morao da kupim dvosmerno brojilo u vrednosti od 40000din i da potpišem da je EDB vlasnik istog. Kad smo podneli brdo papira, tad smo cekali EDB komisiju mesec dana. Dosla su nestrucna lica koja i ne razumeju sta imam u kuci, cak su na kraju i kafu tražili. Ah da, nasli su neki "problem", nesto s uzemljenjem nije dobro, ali nisu hteli da kazu na osnovu kog pravilnika to tvrde. Pardon my french, ali pojeo sam g***na sto sam ustao u ovu pricu. Oj Srbijo medju sljivama.