SJAJNE VESTI ZA SRBIJU: Odobren izvoz hrane u Saudijsku Arabiju
MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa predstavnicima Uprave za hranu i lekove Saudijske Arabije gde je i zvanično obavešten da je Republika Srbija stavljena na listu odobrenih izvoznika hrane u tu zemlju.
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
Posle više od 40 godina, mleko i mlečni proizvodi moći će da se izvoze u tu zemlju. Voće i povrće takođe može nesmetano da se izvozi, dok se u narednih 20 dana očekuju i dozvole za izvoz ovčijeg i goveđeg mesa.
Mogućnost plasmana srpske hrane na ovo visokoplatežno tržište predstavlja odličnu priliku za naše proizvođače, posebno u situaciji kada cene hrane dostižu rekordne nivoe.
Vrednost dosadašnje razmene dve zemlje za proizvode koji su mogli da se izvoze raste svake godine i samo u prethodnoj je dostigla iznos od 9 miliona dolara, dok je za 6 meseci 2022. već na nivou od 6 miliona dolara.
VELIKO UPOZORENjE VUČIĆA: Za godinu i po dana suočićemo se sa velikim ratom, niko više ne želi da sluša drugu stranu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na forumu "GLOBSEC BELTALKS: Beogradski ekonomski razgovori", da više nema racionalnosti u međunarodnoj politici i da se uskoro sprema veliki sukob.
09. 12. 2025. u 20:57
NOVO REŠENjE ZA UKRAJINU: Evropa pravi plan u slučaju da se SAD povuku iz konflikta
EVROPSKE diplomate pripremaju scenario podrške Ukrajini u slučaju povlačenja SAD iz konflikta, prenosi Blumberg, pozivajući se na izvore.
07. 12. 2025. u 13:19
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića
DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.
07. 12. 2025. u 11:41
Komentari (0)