ALTERNATIVNI PUT - NAFTOVOD "DRUŽBA": "Rosnjeft" ponudio nemačkoj vladi naftu iz Kazahstana

Novosti onlajn

18. 07. 2022. u 22:05

„ROSNjEFT DOJČLAND“, podružnica kompanije „Rosnjeft“, ponudila je federalnom Ministarstvu ekonomije Nemačke alternativu ruskoj nafti, isporukama iz Kazahstana s obzirom na nameru vlasti da se odreknu ruske nafte 2023. godine, saopštilo je poslovno udruženje Istočne Nemačke i Berlina.

АЛТЕРНАТИВНИ ПУТ - НАФТОВОД ДРУЖБА: Росњефт понудио немачкој влади нафту из Казахстана

Foto: Epa

- Kao alternativno rešenje, Savezno ministarstvo ekonomije i zaštite klime Nemačke dobilo je ponudu od akcionara rafinerije "Rosnjeft Dojčland" za kupovinu sirove nafte u Kazahstanu“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu udruženja.

Prema ovom alternativnom planu, nafta iz Kazahstana bi se transportovala naftovodom "Družba" do rafinerije u nemačkom Švedu i neće potpadati pod embargo. Zajedno sa cevovodnim snabdevanjem nafte iz grada Rostoka, rad rafinerije u Švedu može biti 100 odsto osiguran, navodi se u saopštenju.

- Ako ništa drugo ne pomogne, poslovno udruženje u Istočnoj Nemačkoj i Berlinu... zahteva da ruska nafta nastavi da teče naftovodom "Družba". Na kraju krajeva, niko ne može da objasni zašto se gas iz Rusije može uvoziti, a nafta ne - ističe se u saopštenju.

Podsetimo, nemačka vlada je saopštila da namerava da se naredne 2023. godine odrekne ruske nafte.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a