UZ KOMPOZICIJU - DVE LOKOMOTIVE: "Srbija voz" od nezgode sa kvarom voza na liniji Beograd - Bar uveo novu praksu

E. R.

08. 07. 2022. u 09:45

VOZ na liniji Beograd - Bar pre nekoliko dana se zaglavio u Brodarevu zbog kvara na lokomotivi. Visoka temperatura pregrejala je otpornike najpre u Valjevu.

УЗ КОМПОЗИЦИЈУ - ДВЕ ЛОКОМОТИВЕ: Србија воз од незгоде са кваром воза на линији Београд - Бар увео нову праксу

Fejsbuk/Vozom Kroz Crnu Goru

Na drugoj lokomotivi, koji sat kasnije, iz istog razloga, samo u Brodarevu, pregrejale su se prigušnice. Putnike je put Crne Gore tako odvezla treća lokomotiva. Ovo epsko, 22 sata dugo, putovanje nateralo je menadžmenrt "Srbija voza" da odluči da na ovu trasu šalje kompozicije sa dve lokomotive, ali i da ubrza razgovore sa Crnom Gorom kako bi se formulisali protokoli o saradnji.

Nedavno imenovani v. d. direktora "Srbija voza" Ivan Bulajić juče je najavio da će sada svaki voz, na putu do Bara, ići sa dve ispravne lokomotive. Već iduće nedelje će početi pregovori sa Crnom Gorom o modelima saradnje. Dogovor, naime, treba da omogući da crnogorske lokomotive mogu da uđu u Srbiju, kao i naše u Crnu Goru. U slučaju kvara kod Brodareva, mnogo bi se manje čekala podrška iz susedne zemlje, nego iz Užica.

- Svi naši vozovi od sada imaju rezervu pića i hrane u slučaju da dođe nekog čekanja - rekao je Bulajić.

- Pokrenuta je istraga da bi se utvrdilo gde su lokomotive održavane. Da se ova situacija ne bi ponovila, od te večeri svaki voz za Bar ide sa dve ispravne lokomotive.

Kada se desi problem sa lokomotivom, kao što je bilo pregrevanje otpornika, mašinovođe imaju proceduru da u takvim slučajevima zaustave lokomotivu i da druga dođe na njeno mesto.

POVRAĆAJ

U vozu, koji je putovao čak 22 sata, bilo je oko 600 putnika. "Srbija voz" im je obećao povratak polovine cene karte. Novac bi, kako je najavljivano, trebalo da dobiju danas.

VIŠE POLAZAKA ZA "EGZIT"

TOKOM trajanja "Egzit" festivala, od juče do ponedeljka, uvedene su posebni polasci voza između Beograda i Novog Sada.

- Oni su raspoređeni tokom cele noći, tako da iz Beograda imate odlaske u 23 i u ponoć, u jedan ujutru, a povratak iz Novog Sada u 1.30, 2.30, 3.30, 4.30, dakle cele noći će moći da se putuje - rekao je Ivan Bulajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAVRŠEN DRUGI DAN RADNE POSETE VAŠINGTONU: Mali - Ekonomski uspesi Srbije prepoznati kod najznačajnih svetskih finansijskih institucija