OVO SU NOVE CENE GORIVA: Poznato koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel

Novosti online

01. 07. 2022. u 14:35

OBJAVLjENE su nove cene goriva.

ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Познато колико ћемо наредних седам дана плаћати бензин и дизел

Foto Tanjug

Evrodizel će se od danas od 15 časova prodavati po ceni od najviše 218 dinara za litar, a motorni benzin evropremijum BMB 95 za najviše 205 dinara za litar, prenosi "Blic".

Prethodno je evrodizel koštao najviše 212 dinara po litru, a benzin 201 dinar.

Za prethodna tri meseca, litar dizela na srpskim pumpama poskupeo je više od 20 dinara, a litar benzina za 17 dinara. Tačnije, 11. marta litar evrodizela je koštao 188 dinara, a benzina 176 dinara.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela Uredbu o izmeni Uredbe o ograničenju cena derivata nafte koja će važiti do 31. jula. Dakle, Ministarstvo trgovine će i u narednih mesec dana svakog petka u 15 časova objavljivati nove cene evrodizela i benzina.

Barel nafte "brent" pojeftinio je za 43 centa i sada košta 108,6 dolara, a barel u SAD za isporuke u avgustu prodaje se za 105,16 dolara nakon pojeftinjenja za 60 centi.

Obe cene juče su pale za oko tri odsto.

Analitičari navode da na pojeftinjenje utiču neizvesnost u vezi sa politikom grupe OPEK plus, strah da će američke Federalne rezerve sprovesti agresivno povećanje kamatne stope i da će nastupiti recesija u SAD.

(Blic)

BONUS VIDEO - JAKO NEVREME POGODILO NIŠ: Naleti vetra i kiša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države