ODMAH MESTO ZA 250 LJUDI: Radnicima "Fijata" posao u namenskoj

E. B. T.

29. 06. 2022. u 08:40

DRŽAVA je radnicima "Fijata", koji ne žele da idu na rad u inostranstvo, ponudila 250 radnih mesta u fabrikama namenske industrije "Zastava TERVO" u Kragujevcu i "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj Plani.

ОДМАХ МЕСТО ЗА 250 ЉУДИ: Радницима Фијата посао у наменској

Foto Tanjug

Ovo je izjavio predsednik Samostalnog sindikata "Fijat plastik" Zoran Miljković, nakon jučerašnjeg sastanka pregovaračkog tima u Predsedništvu Srbije.

- Tokom razgovora je nagovešteno i da će, zbog širenja proizvodnje u ovim fabrikama, do kraja godine biti otvoreno još 200 novih radnih mesta, a početkom naredne još 300 - precizirao je Miljković.

- To su teški manuelni poslovi koje ne mogu da rade žene. O tehničkim detaljima te ponude razgovori će biti nastavljeni u ponedeljak.

Prema njegovim rečima, rešenje o otpremninama će dobiti 492 radnika, koji su odbili da idu da rade u "Stelantisovoj" fabrici u Slovačkkoj. Ta kompanija je, kako navodi, za još sedam dana produžila rok za izjašnjavanje preostalih 1.030 radnika za odlazak u inostranstvo, uz izmenjene uslove. Prema novoj ponudi, zaposleni bi tri meseca radili u Slovačkoj, a nakon toga bi jedan mesec mogli da provedu kod kuće, u Kragujevcu.

U jučerašnjem razgovoru su učestvovali šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić, ministarka privrede Anđelka Atansković, direktori dve fabrike namenske industrije i predstavnici Ministarstva odbrane.

SVE BLIŽE REŠENJU

PREDSEDNIK Samostalnog sindikata "Fijat" Saša Đorđević ocenio je da je sastanak u Predsedništvu bio konstruktivan i da su sve bliže finalnom dogovoru. On je istakao da treba što brže rešavati probleme zaposlenih u kragujevačkoj fabrici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMATIČNO UPOZORENJE TRAMPA: Treći svetski rat bio bi gori od svih ratova u istoriji, imamo oružje kakvo do sad nije viđeno