MINISTAR KRKOBABIĆ U SELU NEUZIN: Zadruge razvijaju sela

B. Ca.

19. 04. 2022. u 15:04

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić posetio je opštinu Sečanj, i obišao zemljoradničku zadrugu Agrosoj u selu Neuzin. Ova zadruga posluje od 2002. godine, bavi se proizvodnjom ratarskih kultura na 650 hektara, uzgojem povrtarskih i voćnih kultura na 52 hektara zemlje, otkupom i trgovinom merkantilnom robom, kao i plasmanom repromaterijala poljoprivrednicima.

МИНИСТАР КРКОБАБИЋ У СЕЛУ НЕУЗИН: Задруге развијају села

ministarstvo za brigu o selu

Iz prošlogodišnjeg programa Ministarstva za brigu o selu namenjenog zadrugama, Agrosoju je dodeljeno 15 miliona dinara bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja nabavkom linije za pranje, kalibriranje i pakovanje povrtarskih proizvoda.

- Veliki broj kooperanata, primenjeno znanje i savremene tehnologije recept su za uspešno poslovanje. To je onda dobra zadruga, a selo u kome se ona nalazi ima budućnost - rekao je Krkobabić.

- Imamo takve zadruge i imamo takva sela. Ako želimo da nastavimo evropski put onda su zadruge - kooperative imperativ.

Direktor zadruge Nandor Vereš izjavio je da je linija nabavljena sredstvima Ministarstva za brigu o selu sada radi bez prekida i da samo investicijama u svoj razvoj male, ali i veće zadruge imaju perspektivu.

Od početka sprovođenja programa podrške zadrugarstvu od 2017. godine zaključno sa 2021. godinom izdvojeno je 2,13 milijarde dinara za 207 zadruga, a ove godine Ministarstvo za brigu o selu za ove namene izdvojilo je novih 500 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024