UGOVOR ZA OBILAZNICU: Kinezi grade u Užicu

N. Janković

11. 03. 2022. u 14:05

TOMISLAV Momirović, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Zoran Drobnjak, v. d. direktora JP “Putevi Srbije” i Yang Bo, zastupnik kompanije Power Constuction Corporation of China Limited u prisustvu gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, potpisali su Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Užica.

УГОВОР ЗА ОБИЛАЗНИЦУ: Кинези граде у Ужицу

Grad Užice

- Za generacije Užičana koje dolaze, ovo znači odrastanje u mnogo zdravijoj životnoj sredini. Sa ponosom ističem da je ovo istorijski dan za naš grad i još jednom zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da veoma brzo počnu radovi na ovom velikom i značajnom projektu. O dinamici radova i svim ostalim tehničkim detaljima tek ćemo govoriti, a ono što je važno u ovom momentu je činjenica da je ugovor potpisan i da su za njegovu realizaciju obezbeđena neophodna sredstva, u iznosu od gotovo 30 miliona evra - rekla je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Ministar Tomislav Momirović izrazio je zadovoljstvo što se ovaj višedecenijski problem Užičana rešava putem Međudržavnog sporazuma sa Republikom Kinom i kompanijom koja izvodi radove na velikim projektima u Srbiji.

- Obilaznica će biti duga nešto manje od 5 km, imaće četiri mosta od kojih je najveći most na Đetinji koji će imati 250m i izuzetno je zahtevna iz tehničkog ugla za gradnju. Hvala svima koji su uključeni u ovaj projekat, puno posla je pred nama ali jedan veliki posao smo već uradili - rekao je Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)