PUŠAČI bi ovih dana mogli da dožive nikotinski šok jer će cigarete poskupeti za 10 dinara po paklici. Razlog za to je uvećanje specifične akcize za dinar i po po paklici, pa će država po ovom osnovu proizvođačima umesto dosadašnjih 78,25 uzimati 79,75 dinara.

Komentari (4)

Td

08.01.2022. 14:06

Cisto da napomenem sta je akciza- cist drzavni harac,ili reket,kako vam se vise svidja! U svim normalnim zemljama drzava smanji akcizu usled poskupljenja robe na trzistu tako da cene ostaju iste,samo u srbiji( da napisao sam malim slovom zato sto veliko ne zasluzujemo!) kada sirovina poskupi za 20% na svetskom trzistu mi budemo cuveni "lider u regionu" i podignemo i harac!

Veca

13.01.2022. 10:28

Nezgodno vreme da poskupe. Ja sam ponovo pocela da pusim za vreme korone. Radim kao sestra u kovid bolnici, muz otisao za Nemacku uoci korone. Sama sa decom, pod stresom nasla sam utehu u cigareti. Kako vreme prolazi pusim sve vise. Otisli zivci. Cesto palim jednu za drugom, u kolima prvo palim cugaretu pa auto. Gde sada da poskupe pusim kutiju Lucku strike na dan a desi se nekada I kutiju I po. Bez cigare bih poludela a kosta dosta