FIRMA PREKO APLIKACIJE Elektronska registracija u APR

S. B.

26. 11. 2021. u 16:25

IZMENE i dopune zakona o privrednim društvima i o postupku registracije, omogućiće u Agenciji za privredne registre elektronsku registraciju svih privrednih subjekata.

ФИРМА ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ Електронска регистрација у АПР

Foto: Tanjug

I to putem korisničke aplikacije za prijem elektronske prijave i elektronskih dokumenata potpisanih kvalifikovanim elektronskim potpisom, uz elektronski način plaćanja naknada za uslugu registracije.

Rok za prelazak na ovaj novi način rada u Registru privrednih subjekata je 18 meseci od usvajanja zakona, odnosno sredina 2023. godine.

- U postupku registracije pokrenutim podnošenjem elektronske prijave, otpravak odluke registratora dostavlja se na registrovanu adresu za prijem elektronske pošte privrednog subjekta, ili na adresu za prijem elektronske pošte navedenu u prijavi - kažu u APR. - Agencija će do navedenog roka za uvođenje elektronske registracije omogućiti i dostavljanje odluke registratora u Jedinstveni elektronski sandučić privrednog subjekta, ukoliko je registrovan kao korisnik usluge elektronske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

CENE POD RUČNOM OD OKTOBRA: NBS procenjuje da će inflacija rasti do kraja septembra, a naredne godine bi mogla osetnije da pada