BOSANCI NAJBROJNIJI: U Srbiji ove godine više stranih turista nego lane, evo ko nam je sve bio u poseti

Tanjug

30. 10. 2021. u 00:41

U PRVIH devet meseci ove godine u Srbiji je, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, zabeležen 630.181 dolazak stranih turista, a oni su ostvarili 1.782.146 noćenja.

БОСАНЦИ НАЈБРОЈНИЈИ: У Србији ове године више страних туриста него лане, ево ко нам је све био у посети

Foto M. Anđela

U poređenju sa istim periodom prošle godine kod broja dolazaka je zabeležen indeks od 178, a kod broja noćenja 183,7.

Od januara do kraja septembra u Srbiju su najviše dolazili turisti iz Bosne i Hercegovine, 75.203, zatim iz Nemačke, odakle je zabeležen 44.841 dolazak.

Treća na listi je Crna Gora sa 43.764 dolaska, sledi Ruska Federacija odakle je Srbiju u prvih devet meseci posetilo 43.592 turista, Turska sa 35.311 dolazaka.

Petocifrene posete su zabeležene i iz SAD, zatim evropskih zemalja Mađarske, Austrije, Bugarske, Italije, Poljske, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, ali i iz Indije odakle je u Srbiju od januara do kraja septembra došlo 18.636 turista.

Indeks dolazaka iz ove azijske zemlje u prvih devet meseci 2021. godine u odnosu na isti lanjski period je iznosio 1324,5 i najveći je od indeksa iz ove kategorije na objavljenoj tabeli Republičkog zavoda za statistiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)