NAPRAVITE JEDNOSTAVNU, ALI IZDAŠNU ŽIŠKA SALATU: Ako želite brz ali zdrav i hranjiv obrok, ovo je recept za vas
Ovaj recept za pripremu laganog ručka toliko je jednostavan i ukusan, ali ono što je u današnje vreme možda i najvažnije pravi se zaista brzo.
Sastojci:
- 600 g pečenog pilećeg filea (može i tuna kao zamena)
- 2 pakovanja miksa salate (1 pakovanje oko 200g)
- 1 manji krastavac
- 2 kašike senfa
- 400 ml grčkog jogurta
- so
- origano
- konzerva kukuruza šećerca
- semenke i orašasti polodovi (miks)
Priprema:
U ovoj varijanti recepta ispecite pileći file i iseckajte ga. Zamenski možete da koristite i konzervu tune.
Pomešajte sa mesom u velikoj činiji oprani miks salata i na zalogaje iseckan krastavac. Dodajte konzervu kukuruza šećerca.
U posebnoj posudi napravite preliv. Pomešajte senf, so, začine i grčki jogurt.
Posebno iseckajte semenke i orašaste plodove i potom zajedno sa dresingom prespite sve preko ostalih sastojaka salate.
Sve dobro izmešajte i uživajte.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VELIKI RASKOL OKO UKRAJINE: Makron i Šolc prvi put odbili Vašington - "Možda smo glupi, ali nismo toliko"
DOŠLO je do velikog raskola između vlada SAD i Evrope oko plana za obezbeđivanje ogromnog kredita od 50 milijardi dolara za Ukrajinu uoči samita G7 u Italiji, piše briselski Politiko.
12. 06. 2024. u 20:30
TORNADO POGODIO SRBIJU: Olujno nevreme sa grmljavinom opustošilo ove krajeve zemlje (VIDEO)
SRBIJA je danas bila na udaru grmljavinskih procesa sa pljuskovima. U delovima zemlje zabeležene su i grmljavinske oluje. Oluje sa gradom pogodile su šire područje Požege i Čačka.
12. 06. 2024. u 20:25
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)