SRPSKI VEZ PRED SVETOM: Globalna izložba "Ekspo Dubai 2020" otvara se danas

B. Ca.

01. 10. 2021. u 08:38

NAJVEĆA izložba na svetu "Ekspo 2020. Dubai" danas otvara vrata za privrednike i posetioce iz više od 190 zemalja. Srbija će se na ovom događaju u Dubaiju, koji traje do 31. marta, predstaviti originalnim programom, uz naše vrhunske umetnike, izvođače, muzičare i kreativce.

СРПСКИ ВЕЗ ПРЕД СВЕТОМ: Глобална изложба Експо Дубаи 2020 отвара се данас

"Ekspo Dubai 2020"

Očekuje se i više od 25 miliona učesnika na izložbi, kao i 1.000 firmi iz Srbije.

Ova izložba prilika je za susret srpskih privrednika sa partnerima iz celog sveta, investitorima, multinacionalnim kompanijama, a održaće se prezentacije, konferencije, sastanci, investicioni forumi. Tokom oktobra, na prve dve tematske nedelje "Klima i biodiverzitet" i "Svemir", i pratećim sajmovima Gitex i Gitex Future Stars, nastupa oko 200 privrednika iz Srbije iz gotovo 100 kompanija, instituta, organizacija i institucija.

Domaći tim će na izložbi prikazati šta su čovečanstvu ostavili naši najveći umovi - Nikola Tesla, Milutin Milanković, Mihajlo Pupin. Otkriće i najveća blaga srpske kulture, a posebna senzacija biće oživljavanje u virtuelnoj realnosti čoveka iz Lepenskog vira koji je živeo pre 10.000 godina.

Tokom šest meseci atraktivnog programa Srbije, na Izložbi će biti organizovano više od 150 različitih događaja. Tema nastupa naše zemlje na izložbi u Dubaiju glasi "Srbija stvara ideje: Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Centralno mesto predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi čini arhitektonski upečatljiv paviljon, površine od gotovo 2.000 kvadratnih metara, specijalno izgrađen za ovu priliku.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024