ZA BOLJU REGIONALNU SARADNJU: Ministar Mali na radnoj večeri u Novom Sadu (FOTO)

Novosti online

28. 09. 2021. u 22:30

MINISTAR finansija Siniša Mali danas je u Novom Sadu učestvovavao na konferenciji “Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište - korak prema zajedničkom tržištu EU”.

ЗА БОЉУ РЕГИОНАЛНУ САРАДЊУ: Министар Мали на радној вечери у Новом Саду (ФОТО)

Foto: Tanjug

Posle konferencije on je na radnoj večeri razgovarao sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i ministrom za ekonomski razvoj u Vladi Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Tim povodom oglasi se i na Instagramu.

- Republika Srbija je iskreno posvećena unapređenju regionalne saradnje, koja doprinosi procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj regiona i jačanje naših ekonomija, a samim tim i bolji život za sve građane.

Smisao inicijative „Otvoreni Balkan“ je produbljivanje regionalnog tržišta na Zapadnom Balkanu, kao i sprovođenje brojnih mera koje će doneti brze, konkretne i jasne rezultate, koji će biti vidljivi građanima i privredi. To će dovesti do većeg protoka robe i ljudi, smanjiti troškove poslovanja i podići konkurentnost firmi, a sve to će doprineti bržem i održivom razvoju naših ekonomija. Radna večera u okviru konferencije „Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište – korak prema zajedničkom tržištu EU“ – poručio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a