PRED DIJASPORU SA PROJEKTIMA: Uveliko se planiraju međunarodne investicione konferencije za naše ljude u rasejanju

V.N.

17. 07. 2021. u 14:26

SRBIJA zove dijasporu da ulaže u svoju domovinu.

ПРЕД ДИЈАСПОРУ СА ПРОЈЕКТИМА: Увелико се планирају међународне инвестиционе конференције за наше људе у расејању

Foto EPA

Privredna komora Srbije i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, tokom naredne godine, organizovaće tri velike međunarodne investicione konferencije. Građanima u rasejanju će predstaviti konkretne projekte za ulaganje u maticu.

Ovo je dogovoreno juče na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, i Arno Gujona, v. d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. Prvi skup, do kraja godine, biće organizovan u Švajcarskoj, a početkom 2022. u Austriji i Nemačkoj.

- Privredna komora Srbije će obezbediti informacije preko svojih 16 regionalnih komora o konkretnim projektima na lokalu u koje je već sada moguće investirati, od sektora turizma, ulaganja u banjske centre i otvaranja etno-sela, do poljoprivrede i IT sektora - rekao je Čadež.

- Cilj je da se nakon više decenija pokušaja, najzad omogući našim građanima iz dijaspore da tačno znaju koji su projekti aktuelni i gde mogu da investiraju svoj novac i pokrenu biznis u Srbiji.

Foto Tanjug

Kroz projekat "Poveži se, Srbijo" (Link up Serbia), nakon Švajcarske, Austrije i Nemačke, investicione konferencije će se organizovati i u ostalim državama sveta u kojima živi naša dijaspora.

- Cilj je da se kroz saradnju sa PKS, sa višedecenijske priče o potencijalima dijaspore, pređe na konkretna dela i našim uspešnim ljudima u rasejanju ponude privredni projekti u kojima mogu da učestvuju - rekao je Arno Gujon.

NOVI POSLOVNI SAVET

PLANIRA se formiranje novog Poslovnog saveta za dijasporu 2021-2024. PKS. On će raditi na tome da se jedan deo sredstava od doznaka preusmeri u pokretanje novih biznisa, i otvaranje radnih mesta u Srbiji. Do kraja godine proradiće onlajn baza investicionih projekata, koja je trenutno u izradi kroz projekat Link up Serbia.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri