ODRŽANA SEDNICA RADNE GRUPE ZA "JADAR": Izrečeno je mnogo neistina, građani će imati sve informacije

E.B.T.

06. 07. 2021. u 17:00

ZAŠTITA životne sredine je uslov svih uslova kada je reč o projektu "Jadar". Vlada Srbije je svesna njegovog značaja za sve građane i zato će sve informacije u svakom trenutku biti dostupne javnosti.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ЈАДАР: Изречено је много неистина, грађани ће имати све информације

Foto V. Mitrić

Ovo je istakla ministarka energetike Zorana Mihajlović tokom današnjeg predsedavanja sednicom Radne grupe za implementaciju projekta "Jadar".

- Bez obzira na razne neistine i dezinformacije koje se pojavljuju u javnosti, stav države je da sve što se bude radilo na ovom projektu može da se radi samo ukoliko su ispoštovani svi propisi i najviši standardi u oblasti zaštite životne sredine - naglasila je Mihajlovićeva. - U ovom trenutku nije završena studija procene uticaja na životnu sredinu, a bez nje je nemoguće doneti odluku o izgradnji rudnika.

Istaknuto je da davanje odobrenja za eksploataciono polje, koje je uslovljeno dobijanjem obima i sadržaja studije o proceni uticaja na životnu sredinu, nije isto što i dodela prava za eksploataciju.

Sastanku Radne grupe su prisustvovali i predstavnici kabineta predsednika Srbije i više ministarstava - zaštite životne sredine, građevinarstva, privrede i poljoprivrede, zatim Agencije za zaštitu životne sredine, Puteva Srbije, EMS, "Srbijagasa", "Elektrodistribucije Srbije", "Srbijavoda", Republičke direkcije za vode. Bili su prisutni i predstavnici ambasada u Srbiji, gradonačelnik Loznice i načelnik Mačvanskog okruga, kao i iz kompanije "Rio Sava eksplorejšen".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024