POMAMA GRAĐANA ZA JEFTINIJIM PRIKLJUČCIMA: Ubrzava se gasifikacije

E.B.T.

18. 06. 2021. u 19:43

DO sada je urađeno nekoliko hiljada priključaka za gas građanima koji su prihvatili ponuđenu cenu od 780 evra na tri godine, a prijavilo se više od 30.000 domaćinstava.

ПОМАМА ГРАЂАНА ЗА ЈЕФТИНИЈИМ ПРИКЉУЧЦИМА: Убрзава се гасификације

Arhiva

Ovo je danas izjavio generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Podsetimo, realizacija dugo najavljivane akcije jeftinijeg uvođenja plavog energenta u domaćinstva počela je u aprilu. Generalni direktor "Srbijagasa" ističe da će se tokom leta ubrzati izgradnja priključaka za građane.

- Trenutno imamo 25.000 spremnih gasnih setova, a interesovanje je veliko i do sada se prijavilo više od 30.000 domaćinstava - naglašava Bajatović. - Odziv građana je neočekivano veliki i brz, a službe "Srbijagasa" se prilogađavaju na terenu, jer se priključci rade po celinama. Molim za razumevanje da mi to još malo ustrojimo. Ostajemo pri tim uslovima priključenja.

On dodaje da su donete sve korporativne odluke, kao i da je država sve omogućila izmenama uredbi i zato očekuje da se nastavi ubrzana gasifikacija.

- To se malo oteglo, malo nam sporije ide, jer smo angažovani na mnogo stvari - objašnjava Bajatović. - Ali, tokom leta ćemo ubrzati izgradnju tih priključaka za domaćinstva.

Kao što su "Novosti" već pisale, "Srbijagas" je u aprilu pozvao sve zainteresovane građane da se jave. Rok za završetak radova na izgradnji gasnog priključka je 90 dana od plaćanja prve mesečne rate troškova za priključenje.  Cena priključka je 780 evra u dinarskoj protivvrednosti . Troškovi mogu da se plate na 36 mesečnih rata, beskamatno.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)