SRBIJA DOBILA NEZAVISNOG OPERATERA TRANSPORTA GASA: Ministarka Mihajlović i Bajatović potpisali ugovor

E.B.T.

28. 05. 2021. u 17:53

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potpisali su danas ugovor prema kojem vlasništvo nad "Transportgasom" prelazi sa "Srbijagasa" na Republiku Srbiju.

СРБИЈА ДОБИЛА НЕЗАВИСНОГ ОПЕРАТЕРА ТРАНСПОРТА ГАСА: Министарка Михајловић и Бајатовић потписали уговор

Ministarstvo energetike

Ovo je saopšteno danas iz kabineta ministarke koja je izjavila da je to prvi korak u reformisanju ne samo "Srbijagasa", već gasnog sektora u našoj zemlji

- Potpisivanjem ugovora Srbija je dobila nezavisnog operatera za gas, a od nacionalnog je interesa da učinimo da investicije u ovom sektoru budu efikasne - kazala je Mihajlovićeva. - Važno je da gradimo magistralne gasovode, da se povezujemo sa regionom i cenu gasa učinimo održivijom i za građane i za privredu.

Dodala je da je ova godina izuzetno važna i kada se govori o zelenoj energetici i ocenila da će gasne elektrane biti od ogromnog značaja za energetsku bezbednost Srbije.

Bajatović je izjavio da je važno što je država dobila nezavisnog operatera transporta.

- "Srbijagas" će u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom aktivno raditi na ispunjavanju zahteva za ubrzanom gasifikacijom Srbije, ali i na sprovođenju plana restrukturiranja, kako bismo ispunili zahteve za otvaranje klastera četiri - istakao je Bajatović. - Gasna industrija bi u narednom periodu trebalo da bude od globalnog značaja za sve koji žele da investiraju u Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje reorganizacije preduzeća, između ostalog, očekuju se izmene osnivačkih akata "Srbijagasa" i "Transportgasa", kao i objavljivanje javnih konkursa za direktore oba preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)