STRAHUJU DA SE FABRIKA NE ZATVORI: Radnici kragujevačkog "Fijata" nisu obavešteni o planu proizvodnje posle kolektivnog odmora

E. B. T.

11. 06. 2021. u 11:00

RADNICI kragujevačkog "Fijata" trebalo bi naredne nedelje da nastave proizvodnju modela "500 L", ali još nisu obavešteni o planu rada posle kolektivnog odmora u avgustu.

СТРАХУЈУ ДА СЕ ФАБРИКА НЕ ЗАТВОРИ: Радници крагујевачког Фијата нису обавештени о плану производње после колективног одмора

Foto Tanjug

Ovo je u četvrtak rekao predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Fijatu" Zoran Stanić, ističući da zaposleni strahuju da se fabrika ne zatvori.

- Naredne sedmice ćemo imati četiri radna dana, a u julu možda nekoliko i potom radnici idu na kolektivni odmor u avgustu - kazao je Stanić. - Ništa nam nije zvanično rečeno o planu proizvodnje posle odmora.

On je istakao da su lane imali 58 radnih dana za celu godinu, dok će ove godine biti i manje od toga. Kako je objasnio, prošle godine nije bilo ni pet dana mesečno proizvodnje i ocenio da je logično da ove bude još manje.

- Prodaja automobila opada svake godine, a tako se smanjuje i proizvodnja - kazao je Stanić. - Ljudi nemaju nikakvu zvaničnu informaciju ni o evetualnom početku proizvodnje hibridnog modela. Radnici strahuju da se fabrika ne zatvori.

On je istakao da do sada plata nijednom nije kasnila, kao i da se dešavalo da čitav mesec radnici ne odu u fabriku, a prime plate. Dve grupe od po 10 radnika, kako navodi, otišle su na jednogodišnji rad u fabriku u Slovačkoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju