SRBIJA DOBILA NEZAVISNOG OPERATERA TRANSPORTA GASA: Ministarka Mihajlović i Bajatović potpisali ugovor

E.B.T.

28. 05. 2021. u 17:53

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović potpisali su danas ugovor prema kojem vlasništvo nad "Transportgasom" prelazi sa "Srbijagasa" na Republiku Srbiju.

СРБИЈА ДОБИЛА НЕЗАВИСНОГ ОПЕРАТЕРА ТРАНСПОРТА ГАСА: Министарка Михајловић и Бајатовић потписали уговор

Ministarstvo energetike

Ovo je saopšteno danas iz kabineta ministarke koja je izjavila da je to prvi korak u reformisanju ne samo "Srbijagasa", već gasnog sektora u našoj zemlji

- Potpisivanjem ugovora Srbija je dobila nezavisnog operatera za gas, a od nacionalnog je interesa da učinimo da investicije u ovom sektoru budu efikasne - kazala je Mihajlovićeva. - Važno je da gradimo magistralne gasovode, da se povezujemo sa regionom i cenu gasa učinimo održivijom i za građane i za privredu.

Dodala je da je ova godina izuzetno važna i kada se govori o zelenoj energetici i ocenila da će gasne elektrane biti od ogromnog značaja za energetsku bezbednost Srbije.

Bajatović je izjavio da je važno što je država dobila nezavisnog operatera transporta.

- "Srbijagas" će u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom aktivno raditi na ispunjavanju zahteva za ubrzanom gasifikacijom Srbije, ali i na sprovođenju plana restrukturiranja, kako bismo ispunili zahteve za otvaranje klastera četiri - istakao je Bajatović. - Gasna industrija bi u narednom periodu trebalo da bude od globalnog značaja za sve koji žele da investiraju u Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa Akcionim planom za sprovođenje reorganizacije preduzeća, između ostalog, očekuju se izmene osnivačkih akata "Srbijagasa" i "Transportgasa", kao i objavljivanje javnih konkursa za direktore oba preduzeća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati