PRIJAVI SE I TI: Uzmi do 3,6 miliona dinara za svoju ideju - Ivana i Nebojša su prošli obuku Privredne komore Srbije

V.N.

02. 05. 2021. u 11:12

ZA pokretanje startapa ili unapređenje dosadašnjeg poslovanja, novoosnovanim preduzetnicima, poljoprivrednim gazdinstvima, mikro i malim privrednim društvima starosti do dve godine, na raspolaganju su podsticajna sredstva do 3.600.000 dinara po projektu.

ПРИЈАВИ СЕ И ТИ: Узми до 3,6 милиона динара за своју идеју - Ивана и Небојша су прошли обуку Привредне коморе Србије

Foto Arhiva

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja Vlade Srbije nudi priliku svima sa dobrom biznis idejom da prođu obuku Privredne komore Srbije za razvoj poslovanja i izradu biznis planova.

Nebojša Bobić iz novosadske IT kompanije Lilly021 koja se bavi razvojem softvera za domaće i strana tržišta i Ivana Milojević iz startapa Gimme Food iz Niša, prošli su obuke PKS i sada šire poslovanje, zapošljavaju nove kolege i ostvaruju svoje preduzetničke ideje.

„Obuka je bila veoma korisna, jer smo naučili da obraćamo pažnju na detalje o kojima ranije nismo razmišljali. Posebno nam je bilo bitno da primenimo planiranje dugoročnih finansija i tako u svakom trenutku vidimo da li smo na pravom putu da ostvarimo zadati cilj“, priča Nebojša.

Aplicirali su za 10.000 evra, a da bi im kredit bio odobren, samo jednom su posetili banku.

Niški startap

Gimme Food napravio je aplikaciju koja omogućava kupovinu  hrane za osobe koje su na posebnom režimu ishrane.

Ivana Milojević je iskoristila novac za kreiranje aplikacije za pretragu restorana koji nude hranu bez glutena.  Kredit u iznosu od 1.800.000 dinara uložila je u obrtna sredstva.

JEDNOSTAVNO

Pored toga što je ceo proces jednostavan, uslovi za dobijanje sredstava su mnogo povoljniji od tržišnih. Nebojša Bobić, direktor Lilly021

„Kao i većini kompanija, i nama je na početku poslovanja bila neophodna finansijska podrška da bismo mogli da pokrenemo poslovne procese. Čuli smo za program i odlučili da se prijavimo,“ kaže Ivana.

Ivana Milojević, Foto Arhiva

Jednonedeljna obuka u PKS, uz stručne savete predavača i mentora za izradu biznis planova i budžeta, bili su osnova za dalji razvoj poslovanja.

„Posebno nam je bilo važno da naučimo koja se regulativa primenjuje na preduzetnike i osnivače startap kompanija“, dodaje Ivana.

OBUKA

Program i obuka u Privrednoj komori Srbije mogu da pomognu u boljem definisanju ciljeva poslovanja, posebno ako neko nema mnogo iskustva. Ivana Milojević, Gimme Food.

Podršku u poslovanju je dobila od supruga i još dvojice saradnika sa kojima je osnovala zajedničku firmu u Americi. U planu je da aplikacija zaživi i na drugim tržištima.

Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KfW) i Privredne komore Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)