ČAROBNA SRBIJA NA DOHVAT RUKE: Naša zemlja ima veliki potencijal za razvoj turizma i privlačenje gostiju

VN

30. 07. 2020. u 07:00

SRBIJA godinama unazad osvaja srca turista prirodnim lepotama, kulturom i istorijom, ali i etno--gastronomskom ponudom. Turističke agencije Srbije za ovo leto pripremile su niz maštovito osmišljenih tura, poput "Tajanstvene istočne Srbije", "Misterija juga" i "Kraljevskog uživanja", kako bi domaći gosti na nov, interesantan i drugačiji način doživeli Srbiju.

ЧАРОБНА СРБИЈА НА ДОХВАТ РУКЕ: Наша земља има велики потенцијал за развој туризма и привлачење гостију

Foto VN

Prepoznajući značaj ove inicijative, Privredna komora Srbije, radi unapređenja i podrške razvoju domaćeg turizma, predstavlja neke od najinteresantnijih ponuda agencija Glob Metropoliten Tours i Robinson Travel, hotela Aquastar Danube iz Kladova i agencije Panacomp Wonderland Travel, koje su članice Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore Srbije.

Agencija Glob Metropoliten Tours ponudom za ovo leto otkriva najlepša mesta Srbije, a paketi obuhvataju jednodnevne ture, poput posete Mionici uz tradicionalnu zakusku, istraživanje veličanstvene Đerdapske klisure, krstarenje gliserom Dunavom, obilazak nacionalnog parka u pratnji rendžera i posetu vidikovcu Kladovo. U ponudi su se našli i dragulji istočne Srbije - Gornjak, Krupajsko vrelo, Manasija i Lisine, koji se mogu obići u julu i avgustu, a za ljubitelje vina, tokom leta i u septembru, na raspolaganju su ture koje će na najlepši način predstaviti domaća vina. Posebno se izdvaja obilazak Palića, Novog Sada i Sremskih Karlovaca, uz degustaciju u vinariji "Zvonko Bogdan", dok su najbolja vina Negotinske Krajine, Knjaževca, Aleksandrovca i Topole predstavljena na turi "Putevima vina kroz istočnu i centralnu Srbiju".

Foto VN

Vikend-programi obuhvataju foto-safari, obilazak prirodnog rezervata Zasavica i vožnju katamaranom po Obedskoj bari, kao i vikend-izlete na Rtanj, jednu od najlepših i najtajanstvenijih planina Srbije. Za radoznale i ljubitelje istorije na raspolaganju je tura "Od neolita do Ginisa", koja istražuje Vinču i Avalu, uz posetu Muzeju rakije, degustaciju najboljih rakija i zakusku, dok četvorodnevni izlet "Putovanje kroz vreme" nudi obilazak Niša i prezentaciju starih zanata. Tura "Kraljevsko uživanje" vodi stopama srpskih vladara u obilazak Žiče, Studenice, Aleksandrovca, Uvca i Vrnjačke Banje, a već sam njen naziv obećava nezaboravan doživljaj.

VIKEND-TURE

"Tajanstvena istočna Srbija", "Misterije juga", "Kraljevsko uživanje" i "Čarobna Srbija na dohvatu ruke" samo su neki od programa koji će ove godine biti u ponudi, a obuhvataju jednodnevne, vikend ili višednevne ture, čije se cene kreću od dve hiljade do pedeset hiljada dinara. Pažljivo isplanirana jednodnevna ili višednevna putovanja za male grupe, individualce i one sa avanturističkim duhom realizuju se uz poštovanje svih zdravstvenih preventivnih mera i propisa u vezi sa kovidom 19.

Foto VN

"Putovanja koja menjaju percepciju" su kombinovani programi u ponudi ove agencije namenjeni onima koji žele da dožive nešto drugačija iskustva, kao što je "Joga vikend na Rtnju", koji obuhvata dvodnevno druženje sa sertifikovanim joga učiteljem ili vikend-turu "Put ka vitkom i zdravom telu" u Vrnjačkoj Banji.

"Mozaik Srbije", nakon sedmodnevnog obilaska više gradova i prirodnih lepota Srbije, poput Bajine Bašte, Uvca, Perućca, Đavolje varoši, Niša, Zaječara, Negotina, Kladova i Golupca, ostavlja mozaik utisaka kao uspomenu, dok druga tura "Kosovo i Metohija" nudi četvorodnevnu posetu Kosovskoj Mitrovici, Prištini, obilazak Prizrena, Velike Hoče, Gračanice i Gazimestana.

Foto VN

Agencija Robinson Team predstavlja lepotu domaćih reka organizacijom krstarenja Dunavom i Drinom. Dunavsko krstarenje na nesvakidašnji način otkriva uzbudljivu istoriju i tradiciju tvrđava i naselja Podunavlja, dok je u drinskoj avanturi najimpresivniji deo 50 kilometara dugačak potez od Perućca do Višegrada, gde se tura završava, a posetioci imaju mogućnost da se dive Andrićgradu i ćupriji na Drini.

Krstarenje uz hotelsko noćenje nudi i Aquastar Danube, hotel u Kladovu, a tura započinje ukrcavanjem na kruzer u Beogradu. Tokom celodnevne plovidbe Dunavom posetioci obilaze Golubac, Đerdapsku klisuru, Tekije i Kladovo. Nakon slobodnog dana za obilazak Kladova i boravka u hotelu, sa velnes i spa centrima, posetioci u povratku obilaze Arheološki muzej Đerdapa, Hidroelektranu "Đerdap", Lepenski vir i Golubačku tvrđavu.
"Čarobna Srbija na dohvatu ruke" je maštovito osmišljena turistička ponuda agencije Panacomp Wonderland Travel, koja preporučuje odmor ili kraći boravak u odabranim seoskim turističkim domaćinstvima, kućama za odmor, konačištima, apartmanima, etno-selima, kojih je u ponudi više od 250.

PO DESETORO U AUTOBUSIMA SA 20 MESTA

"Naši izleti, vikend i sedmodnevni programi pripremljeni su u skladu sa svim zvaničnim preporukama i propisima u vezi sa kovidom 19. Putovanja se organizuju u malim grupama, do 10 putnika, prevoznim sredstvima koja su kompletno dezinfikovana i imaju 20 sedišta, tako da je obezbeđen adekvatan razmak između putnika. Svim putnicima su na raspolaganju zaštitne maske, kao i dezinfekcioni sprej pre svakog ulaska u vozilo. Tokom boravka, obroci se poslužuju u baštama ili odvojenim delovima sala, a sobe se dezinfikuju pre ulaska i redovno za vreme boravka. Kao dodatnu meru, koristimo i therapyair aparat koji je uključen u autobusu i zajedničkim zatvorenim prostorima", ističe Mirjana Maljković, vlasnica Glob Metropoliten Tours-a.

Foto VN

Foto VN

U zavisnosti od odabrane destinacije, na raspolaganju su raznovrsni izleti i sadržaji kao što su splavarenje, veslanje na dasci, planinarenje, vožnja brdskog bicikla, uspon uz stenu, ziplajn spust, vožnja čamcem, istraživanje kanjona i pećina, obilazak turističkih znamenitosti i manifestacija, velnes i spa sadržaji, sakupljanje lekovitog bilja i šumskih plodova, jahanje konja, radionice starih zanata i rukotvorina i kulinarske radionice.

Foto VN

Za avanturiste je idealan trodnevni paket-aranžman - poseta Nacionalnom parku Tara ili poseta Pirotu i Staroj planini. Boravak na Tari nudi pešačenje planinarskim stazama, sa vidikovcima s kojih se pružaju najlepši pogledi na kanjone reke Drine, vožnju kajaka na jezeru Velika brana, posetu manastiru Rujno, vožnju brodom kanjonom Drine sa tradicionalnim ručkom ili posetu ergeli konja i obuku jahanja. Tura koja obuhvata posetu Pirotu i Staroj planini nudi pešačke ture i obilazak vodopada koji se nalaze na ovoj planini, kao i biciklizam, a dopunjeni su posetom Pirotu, tokom koje posetioci mogu da se upoznaju sa tradicijom izrade ćilima i "peglane kobasice".

Foto VN

Ova agencija nudi i turističko istraživanje gradova u Srbiji, tako da u ponudi ima i paket-aranžman za trodnevni boravak u Novom Sadu i razgledanje znamenitosti grada sa lokalnim vodičem, obilazak Muzeja Vojvodine, Petrovaradinske tvrđave, a na zahtev je moguće i organizovanje posete autentičnom salašu sa tradicionalnim ručkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!