RED FUDBALA, DOBROG SIRA, ČAŠE VINA I SLATKIŠA: Opština Stara Pazova nova turistička hit destinacija nadomak Beograda

V.N.

30. 11. 2022. u 15:47

ZAVIČAJNA kuća narodnog heroja Janka Čmelika i Kuća fudbala u Staroj Pazovi, dvorac Šlos u Golubincima, prvi privatni muzej moderne umetnosti Macura u Novim Banovcima, vinarija Teodos u Surduku, neke su od lokacija koje je grupa novinara i receptivnih turističkih agencija obišla u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Privredne komore Srbije i domaćina, Turističke organizacije opštine Stara Pazova.

РЕД ФУДБАЛА, ДОБРОГ СИРА, ЧАШЕ ВИНА И СЛАТКИША: Општина Стара Пазова нова туристичка хит дестинација надомак Београда

Foto: Preduzetnik

Na samo tridesetak kilometara od Beograda, na prostoru Opštine Stara Pazova nalaze se brojne znamenitosti, sadržaji i turističke atrakcije koje mogu biti interesantne kako Beograđanima, tako i domaćim i stranim turistima, ukazuje Jelena Stanković iz Turističke organizacije Beograda. 

„Beograd je odavno prevazišao okvire granica svojih opština i u cilju obogaćivanja turističke ponude, važno je da ponudi i mogućnosti za izlete“, ističe Stankovićeva.

Povezujemo velike i male

Privredna komora Srbije, kao najveća poslovna asocijacija, ima ulogu da povezuje male lokalne proizvođače hrane i pružaoce usluga sa turističkim agencijama i velikim kompanijama i da promoviše njihovu delatnost.

Udruženje za turizam PKS je do sada realizovalo posete različitim mestima za predstavnike medija i receptivnih agencija u Srbiji.

"I ovog puta smo to učinili u saradnji sa našim partnerima TO Beograda i TO Stara Pazova, kako bi mogle da se upoznaju sa svim činiocima turističkog proizvoda koji mogu da ponude turistima, ali i kao paket za tim bilding i kongresni turizam. Takođe, svi oni će moći da se predstave i na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu“, rekla je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam PKS.

Novinari i predstavnici agencija obišli su staro jezgro Stare Pazove, degustirali „pazovačke kifle i ćufte“, probali ručno rađene čokolade „Srbijanka“ i čuvene slovačke „nadlacke“. Zatim su posetili zavičajnu kuću narodnog heroja Janka Čmelnika, koja predstavlja postavku vezanu za narodno-oslobodilačku borbu, ali i etničke specifičnosti Slovaka, narodnu nošnju i umetnine sa etno motivima.

Sledeća stanica bila je dvorac Šlos u Golubincima, zdanje izuzetne arhitektonske i istorijske vrednosti, u kom su svojevremeno boravili Đorđe Petrović Karađorđe kao i Ludvig van Betoven.

Nezaobilazna stanica je i čuveni Muzej Macura, prvi privatni muzej moderne umetnosti koji na dve lokacije, u samom Muzeju i Magacinu muzeja, nudi izuzetni vrednu kolekciju umetnina brojnih domaćih i inostranih majstora.

Jedinstven doživljaj turistima i zaljubljenicima u vina, nudi novootvorena vinarija "Teodos" u Surduku sa vinogradom na jedinstvenoj lokaciji duž obale Dunava, i vinima autohtonih sorti Krokan, Jagoda i Traminac. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)