NIP 2022 OD 4. DO 6. APRILA: Saradnja nauke i privrede u fokusu Privredne Komore Srbije

PKS

02. 04. 2022. u 13:30

SAVET za saradnju nauke i privrede Privredne komore Srbije organizovaće 4. aprila na Dan studenata u prostorijama „MTS Digitalna fabrika“ prezentacije (pitch session) timova koji su uključeni u Program IoT Lab Telekoma Srbija.

НИП 2022 ОД 4. ДО 6. АПРИЛА: Сарадња науке и привреде у фокусу Привредне Коморе Србије

Foto Visoka poslovna škola

Timove čine studenti Elektrotehničkog, Saobraćajnog, Mašinskog, Poljoprivrednog, Građevinskog i Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda. Kroz Program studenti imaju priliku da unaprede digitalna znanja i veštine i u multidisciplinarnom timu uz ekspertsku mentorsku podršku rade na razvoju svojih ideja baziranih na Internet of Things tehnologiji.

U PKS će 5. aprila biti održane dve panel-diskusije. Tema prve je „Mogućnosti saradnje nauke i privrede u oblasti industrijskog doktorata“, a druge „Saradnja nauke i privrede u razvoju ekonomije zasnovane na znanju – fokus tema: veštačka inteligencija“.

Prisutni će tom prilikom biti u mogućnosti da se detaljno upoznaju sa radom kompanija članica Saveta (Telekom Srbija, Festo, BitGear...) i da u izložbenom delu posete njihove štandove.

Festo Automation, član UO Inicijative Nemačke vlade Industrija 4.0, drugog dana događaja prezentovaće opremu koja se koristi za AI/ML (artificial intelligence/machine learning).

Kompanija Festo će u saradnji sa Službom za inovacije Privredne komore Srbije i Savetom za saradnju nauke i privrede organizaovati 6. aprila skup posvećen dualnom obrazovanju i razmeniti iskustva koja obezbeđuju mladim ljudima sticanje prakse kako bi se adekvatno pripremili za budućnosti.

Nauka i privreda

REZULTAT trodnevnih događaja biće definisanje otvorenih pitanja kojima bi Savet za saradnju nauke i privrede PKS izašao pred ministarstva i državne organe sa ciljem unapređenja saradnje između nauke i privrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna