NA PUTU U BOLJI SVET: Zahvaljujući prezentacijama na Ekspo 2020, Srbija će postati mnogo vidljivija

Nj. E. Mubarak Said al Daheri, ambasador UAE u Beogradu

29. 12. 2021. u 16:48

UJEDINjENI Arapski Emirati su 2021. godinu posvetili obeležavanju 50 godina postojanja unije. Ovaj jubilej je izuzetna prilika da se podsetimo svih uspeha i dostignuća koje je nacija postigla na svom pedesetogodišnjem putu i 80 ih proslavimo.

НА ПУТУ У БОЉИ СВЕТ: Захваљујући презентацијама на Експо 2020, Србија ће постати много видљивија

Mubarak Said al Daheri, ambasador UAE u Beogradu

Za ovo uzbudljivo putovanje, od pustinje pa sve do slanja sonde „Nada“ u orbitu Marsa zaslužni su, pre svega, mudro rukovodstvo i požrtvovani narod Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i svi naši iskreni prijatelji, sunarodnici i partneri sa kojima smo zajedno gradili bolji svet.

Ovu godinu, pored velikog jubileja, obeležila je i svetska izložba Ekspo 2020. Dubai, inače, najveća izložba koja se ikada održala na Bliskom istoku i Maloj Aziji. Izložba Ekspo 2020. Dubai je zbog pandemije virusa korona odložena za godinu dana pa je, umesto u oktobru 2020. godine, počela da se održava u ovoj 2021, za Emirate toliko značajnoj godini. Dubai će tokom trajanja Ekspo 2020, ukupno šest meseci, predstavljati mesto susreta celog sveta i prezentovanja najinventivnijih projekata u tri ključne oblasti izložbe: održivost, mobilnost i mogućnosti.

Veliko mi je zadovoljstvo što Srbija aktivno učestvuje na ovoj svetskoj manifestaciji i što je u prilici da pokaže svoje briljantne ideje, kreativnost i inovativnost. Siguran sam da će Srbija, zahvaljujući prezentacijama na Ekspo 2020, postati mnogo vidljivija na mapi zemalja u kojima se stvaraju genijalni projekti i rešavaju ozbiljni izazovi modernog vremena.

U tom kontekstu, želim da podsetim da je rukovodstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata ove godine objavilo strategiju koja će obezbediti da Ujedinjeni Arapski Emirati u narednih 50 godina postanu jedna od najmoćnijih globalnih privreda. Ovaj istorijski dokument predstavlja stateški putokaz za novu eru političkog, ekonomskog i društvenog razvoja zemlje. Moj predlog je da Srbija bude jedan od naših partnera i saputnika na putu našeg razvoja. Siguran sam da kreativne ideje i inovativni projekti koje razvijaju preduzetnici iz Srbije imaju snagu i vrednost da budu uspešno realizovani na našem zajedničkom putu u bolji svet. Ovakva sinergija je uspešan recept za bolju budućnost naših zemalja i naših potomaka. Držimo se zajedno na putu u sigurnu budućnost! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna