PUTUJ NOĆNI VUČE NA ŠIROKOM NEBU: Potresan govor na oproštaju od Saše Savića - "Preselio se u vojsku Svetog cara Lazara" (FOTO/VIDEO)

J.Ćosin

27. 04. 2021. u 13:47

GROMOGLASNOM grmljavinom motora kroz Niš danas su se mnogobrojni prijatelji oprostili od Saše Savića Švabe, patriote koji je bio na čelu srpskog ogranka moto grupe "Noćni vukovi", a čija se centrala u Rusiji. On je u subotu preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

ПУТУЈ НОЋНИ ВУЧЕ НА ШИРОКОМ НЕБУ: Потресан говор на опроштају од Саше Савића - Преселио се у војску Светог цара Лазара (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J.Ćosin

Povodom njegove smrti danas je u Svetosavskom domu pored Sabornog hrama u Nišu održana komemoracija gde su prisustvovali članovi familije, ali i mnogobrojni prijatelji koji su došli da se oproste s njim.

Foto: J.Ćosin

Na kraju je uz zvuke "Pukni zoro" krenula najtužnija povorka motora koja je u isto vreme i davala impresivnu sliku poštovanja ovog Nišlije. On bi danas trebalo da bude sahranjen na groblju u Gornjoj Vrežini. 

- Nestao je naš brat, nestao je deo nas. Otišao je najborbeniji među nama. Živeo je za srpostvo i druge pravoslavce. Za njih je bio spreman i da pogine. Poštovao je Rusiju. kada je bilo najpotrebnije otišao je na Krim. Ministar odbrane Rusije Šojgu ga je pitao šta ga je nateralo da ode i da pomogne ruskom narodu. On je rekao: Bio sam tamo da vratim ono što je vaše, a sada bi voleo kada bi vi nama pomogli da vratimo ono što je naše, odgovorio je tada Švaba. Putuj Noćni vuče na širokom nebu - ispričao je danas u Sabornom hramu Dragan Stojanović Žika koji je vodio program, ali i njegov prijatelj.

Foto: J.Ćosin

Od njega su se oprostili rečima neke delegacije, a najdirljiviji je bio Otac Nenad. 

- Nekad je teško govoriti u ovakvim slučajevima, ali sada nije. kada su u pitanju najbolji, onda nemam toliko reči kojima bi opisao Saleta. On je bio uistinu naš brat i moj i vaš. Sada se možda naši neprijatelji, neprijatelji naše vere i crkve raduju. Misle da smo oslabljeni za jednog junaka, ali varaju se. saša je sada jači nego ikada. Preselio se u vojsku Svetog cara Lazara. Pričali smo nekada i jednom zaključili: Čovek u svom životu ne treba da bude muva. Muva sleće na nešto što nije lepo. Trebalo svi biti pčela, kao što je to Sale bio - rekao je otac Nenad.

Foto: J.Ćosin

Na komemoraciji su se obratili predstavnici crkve, Srpske dobrovoljačke garde, Noćnih vukova i drugi.

Foto: J.Ćosin

Povorka motora je krenula oko 13 sati prema groblju a sve vreme je saobraćaj kontrolisala policija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024