MINISTARSTVO DRŽAVNE UPRAVE FINANSIRA LOKALNE SAMOUPRAVE: Za opštine 40 miliona dinara

J.Ž.S.

22. 04. 2021. u 12:14

Osam gradova i opština u Srbiji dobiće 40 miliona dinara iz budžeta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za 2021. godinu za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta (JUM) u svojim sredinama.

МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ФИНАНСИРА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ: За општине 40 милиона динара

Arhiva

       Niš i Novi Pazar, gradske opštine Stari grad i Zemun, kao i opštine Aleksinac, Aranđelovac, Sokobanja i Varvarin ispunili su kriterijume konkursa koje je Ministarstvo raspisalo u februaru ove godine i na koji se prijavilo 37 gradova i opština.

Ministarstvo je pre četiri godine pokrenulo projekat uspostavljanja JUM sa ciljem povećanja efikasnosti, delotvornosti i ekonomičnosti rada jedinica lokalne samouprave, kao i pojednostavljenja postupaka i procedura, što omogućava smanjenje administrativnog opterećenja, uštede vremena i novca, kao i funkcionisanje uprave kao servisa građana.

Gradovi i opštine u Srbiji koji žele da uspostave JUM moraju da ispunjavaju određene kriterijume i preduslove, kao što je taj da već imaju uspostavljene neke elektronske servise. Budžetska sredstva koja se dodeljuju namenjena su za formiranje i opremanje JUM i za nabavku neophodnih tehničkih sredstava.

JUM u Srbiji do sada ima 14 gradova i opština, i to Lazarevac, Šabac, Žitište, Smederevska Palanka, Bela Palanka, Sombor, Kruševac, Vlasotince, Užice, Gornji Milanovac, Rača, Pirot, Kuršumlija i Stara Pazova, a do kraja ove godine JUM će dobiti i građani Paraćina, Topole i Kosjerića.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)