PREMINUO MILAN MARKOVIĆ MINJA: Nišlije se opraštaju od muzičke legende - "Otišlo je još jedno Lutajuće srce"

J. ĆOSIN

20. 03. 2021. u 16:12

MILAN Marković Minja, jedna od najistaknutijih muzičkih ličnosti u Nišu i bivši član legendarne grupe „Lutajuća srce“, preminuo je u 71. godini.

ПРЕМИНУО МИЛАН МАРКОВИЋ МИЊА: Нишлије се опраштају од музичке легенде - Отишло је још једно Лутајуће срце

Foto: Printskrin

- Otišlo je još jedno Lutajuće srce. Milan Marković Minja legenda i jedan od osnivača grupe Lutajuća srca zauvek nas je napustio i otišao u legendu. Pozdravi nam Miku Tamburu, a mi ćemo da vas pamtimo i pričamo o vama budućim generacijama. Mnogo ste uradili za naš Niš – Hvala - rekao je producent filma o ovoj legendarnoj grupi „Arhiv emocija“ Oliver Paunović.

Minja je bio istaknuti kompozitor, muzički producent i dirigent.

Diplomirao na Muzičkoj akademiji violončelo. Idejni je tvorac festivala nove gradske pesme Niška jesen, osnivač etno orkestra Catena mundi i vokalnog ansambla Naissus Vocalis.

Jedan je od osnivača poznatog niškog ansambla Groš. Minja je čovek koji je čitav svoj život posvetio muzici, a decenijama je bio član niškog Simfonijskog orkestra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!