JOŠ 50.000 DOZA VAKCINE SPUTNJIK V STIGLO U SRBIJU: Odmah će biti dopremljene u Institut "Torlak"

Tanjug

09. 02. 2021. u 07:20

NOVI kontigent od 50.000 vakcina Sputnik V jutros je iz Rusije dopremljen u Srbiju.

ЈОШ 50.000 ДОЗА ВАКЦИНЕ СПУТЊИК В СТИГЛО У СРБИЈУ: Одмах ће бити допремљене у Институт Торлак

Foto: Tanjug

Avion "Er Srbije" koji je prevezao cepiva, na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteo je oko 06.30 sati, a vakcine će odmah biti dopremljene u Institut "Torlak", odakle će se distribuirati centrima za vakcinaciju širom zemlje.

Foto: Tanjug

Noćas je na moskovskom aerodromu Šeremetjevo utovar vakcina u avion "Er Srbije" nadgledao ministar za inovacije Nenad Popović, koji je istakao da se odnosi Srbije i Rusije nalaze na najvišem niovu u istoriji.


"Nijedna zemlja u Evropi nije dobila ovoliko vakcina iz Rusije koliko je dobila Srbija. U ovom trenutku, kada se i sama Rusija suočava sa poteškoćama da distribuira dovoljno vakcina svojim regionima, ona pomaže Srbiji i šalje vakcine kada su nam najpotrebnije", rekao je Popović.

To je, ističe, najčvršći dokaz bratskih odnosa dve zemlje i najboljih ličnih odnsa predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

"Vakcina je danas vrednija od zlata. Vakcine su nam važne za očuvanje zdravlja i života ljudi, ali i za ekonomiju i vraćanje normalnom životu", rekao je Popović, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom.

On je istakao da Srbija, nastavkom vakcinacije ovim tempom, može prva da pobedi pandemiju.

"Da nastavi da jača ekonomiju i privlači investicije, i da učvrsti ulogu ekonomskog lidera u ovom delu Evrope", rekao je Popović.

Iz Rusije je u Srbiju jutros stiglo još 50.000 vakcina, a kroz dva dana, 11. februara, trebalo bi da stignu i ruski stručnjaci, koji će sa kolegama iz Instituta "Torlak" razmotriti mogućnosti da "Sputnjik V" počne da se proizvodi u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)