SADA I ZVANIČNO: Klinički centar Srbije od jutros nosi novo ime

Novosti online

29. 01. 2021. u 13:25

KLINIČKI centar Srbije (KCS) od danas se ne zove tako već Univerzitetski klinički centar Srbije.

САДА И ЗВАНИЧНО: Клинички центар Србије од јутрос носи ново име

M.Labudović

Ova odluka Vlade objavljena je 21. januara u Službenom glasniku a stupa na snagu danas. Pored KCS, novi naziv od danas ima još nekoliko zdravstvenih ustanova.

O objavljenoj Uredbi u Službenom glasniku doslovce piše:

- Naziv Kliničkog centra Srbije, Pasterova 2, Beograd čiji je osnivač Republika Srbija, menja se i glasi ,,Univerzitetski klinički centar Srbije”. Klinički centar iz tačke 1. ove odluke uskladiće Statut i druge opšte akte sa ovom odlukom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije.

Pored najveće kuće zdravstva, nov naziv je dobilo još 10 zdravstvenih ustanova. Promenjeno je 6 naziva ovih ustanova u Beogradu, 3 ustanove u Nišu, i 2 u Kragujevcu.  

Tako se od danas i Klinički centar Niš zove Univerzitetski klinički centar Niš. Naziv je promenio i Klinički centar Kragujevac u Univerzitetski klinički centar Kragujevac.

Klinika za stomatologiju Niš se od danas zove Klinika za dentalnu medicinu Niš. U ovom gradu je naziv promenjen Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji se od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Niš.

I u Kragujevcu se Zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas zove Zavod za urgentnu medicinu Kragujevac, kao i u Beogradu, gde je Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć od danas Gradski zavod za urgentnu medicinu.

Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica" sada je Institut za ortopediju Banjica, Specijalna bolnica za endemsku nefropatiju Lazarevac je Specijalna bolnica za interne bolesti Lazarevac, a Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje je svoj naziv promenio u Gradski zavod za gerijatriju i palijativno zbrinjavanje.

Gradski zavoda za kožno-venerične bolesti sada je Gradski zavod za kožne i venerične bolesti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)