MILICA I STEFAN SU MOGLI DA SE UGUŠE: Lovac Bojan, koji je sa suprugom pronašao mladi par, otkriva detalje drame na Beljanici

Novosti onlajn

21. 12. 2020. u 17:56

- Priključili smo se potrazi mnogobrojnih ljudi u nedelju popodne. Krenuo sam sa suprugom i drugom i nakon nekog vremena potrage primetili smo kolibu i svetlo u njoj.

МИЛИЦА И СТЕФАН СУ МОГЛИ ДА СЕ УГУШЕ: Ловац Бојан, који је са супругом пронашао млади пар, открива детаље драме на Бељаници

Foto: MUP/Ministarstvo odbrane

- Prišli smo i kada smo otvorili vrata prvo što smo ih pitali bilo je da li su dobro. Kroz osmeh su rekli da je sve kako treba a nakon toga smo sve ostalo lagano - Ovim rečima počinje razgovor lovac Bojan Životijev iz Despotovca, koji je u nedelju nakon višesatne potrage sa suprugom i drugom prvi došao do Milice Mirjanić (20) i Stefana Rusova (27), oboje iz Beograda, koji su nestali u subotu u podnožju planine Beljanice kod Despotovca.

U potragu za ovo dvoje mladih bili su uključeni pripadnici MUP- a, Gorska služba spasavanja Srbije, meštani, rođaci i prijatelji. Agonija je trajala čitav dan jer se znalo da su otišli automobilom koga takođe nije bilo nigde.

Srećom oko 17.30 sati nađeni su živi i zdravi u kolibi u visoravni Brezovice, a na oko dva i po kilometra odatle i njihov automobil.

– Potraga je bila ogranizovana svako je išao na po jednu stranu kako ne bi tražili svi na istom mestu. Mi smo krenuli ka tom delu, tamo ima i ćumurana ali i ta lovačka koliba. Kako smo se približili primetili smo svetlo. Kada smo otvorili vrata verujem da njihovoj sreći nije bilo kraja. Počeli su da pričaju šta im se desilo.

Foto: MUP Srbije

Naime, na dva do tri kilometra odatle im se zaglavio automobil. Na putu je bilo snega a oni nisu imali lance na točkovima. Izašli su iz vozila i tražili sklonište – priča ovaj mladi lovac.

Objasnili su da su naišli na kolibu i ušli unutra.

– Videli su da u njoj ima brašna i mesnog nareska i bili su kako su naveli sigurni da mogu s tom hranom da izdrže dva dana te da nije bilo razloga za paniku. Pokušali su da zapale vatru međutim prostorija se zadimila te nisu mogli da spavaju unutra. Sreća da su izašli jer ko zna od tog dima su mogli i da se uguše – priseća se trenutaka Životijev.

Prema njegovim rečima Milica i Stefan našli su veliku vreću za spavanje te su je raširili i odlučili da spavaju napolje.

– U vreći su bili njih dvoje i pas. Međutim kako su objasnili uplašili su se u jednom trenutku kada su ugledali divlje svinje. Rekli su da su spavali mada nisam siguran koliko su zapravo smeli da se opuste u toj divljini. Po opisu bih rekao da to i nisu bile divlje svinje već mangulice ali ima i divljih svinja i što je još gore i vukova – kaže lovac i dodaje da su ih Stefan i Milica prvo zamolili da krenu negde do signala kako bi se javili svojima.

U međuvremenu su stigli i pripadnici GSSS koji su našli nedaleko odatle zaglavljen “pežo” a sa njima i Stefanov brat od strica.

– Išli smo u koloni, i kada smo ih na sreću našli oni su sa rođacima seli u automobil i krenuli put policijske stanice – rekao je Dušan Starinac pripadnik GSSS .

Starinac objašnjava da su Milica i Stefan prošli ovako jer su se oslonili na navigaciju i prilično nespremni krenuli u planinu.

– Kada se kreće na planinu obavezno treba reći svojima gde idete. Oni su to srećom uradili ali oslonili su se na navigaciju i u trenutku izgubili. Kada se tako nešto desi bolje je vratiti se istim putem nego nastaviti u nepoznato. Takođe da se meni nešto ovako desilo ostao bih u kolima jer oni su imali sreće da su pronašli kolibu, a s druge strane veće su šanse da vas neko nađe u automobilu – objasnio je Strainac koji je devet godina u GSSS.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)