LEP I VEDAR DAN PRED NAMA: Današnje temperature će vas iznenaditi - a evo i do kada će trajati jaka košava

Tanjug

05. 12. 2020. u 08:04

U SRBIJI će danas tokom dana biti pretežno sunčano i toplije, sa maksimalnom temperaturom od 12 do 16 stepeni u pojedinim delovima zemlje.

ЛЕП И ВЕДАР ДАН ПРЕД НАМА: Данашње температуре ће вас изненадити - а ево и до када ће трајати јака кошава

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Ujutro po kotlinama jugozapadne i južne Srbije ponegde magla, na jugoistoku umereno oblačno.

Samo će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno i tmurno vreme uz mogućnost slabe kiše.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, na jugu Banata i olujni, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 1 do 6 stepeni na jugu Banata do 9 stepeni, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni, u Timočkoj Krajini hladnije, oko 7 stepeni.

Foto: Printscreen/RHMZ

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 6 stepeni, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Sutra umereno oblačno i dalje toplo, a zatim u većem delu Srbije sa teperaturom oko prosečnih vrednosti, sa izuzetkom Timočke Krajine, gde će biti hladnije i sa padavinama tokom celog perioda, kišom ili rosuljom, početkom nedelje i vlažnim snegom.

Narednih dana očekuju se prolazna naoblačenja sa kišom, u četvrtak na planinama sa snegom, a samo će u utorak biti uglavnom suvo vreme.

RHMZ navodi da će tokom prve dekade decembra u košavskom području duvati jak jugoistočni vetar sa najjačim udarima na jugu Banata sa najčešćim vrednostima od 24 do 28 m/s (85 - 100 km/h).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!