KORONA SE ŠIRI PO SRBIJI: Presek stanja po gradovima, u bolnicama 530 ljudi

Novosti online

23. 10. 2020. u 15:37

DR Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je 530 pacijenata obolelih od korona virusa trenutno hospotalziovano u bolnicama širom Srbije.

КОРОНА СЕ ШИРИ ПО СРБИЈИ: Пресек стања по градовима, у болницама 530 људи

Foto Tanjug

Danas je ukupno potvrđeno 579 obolelih - u Beogradu najveći broj, njih 286 ili ukupno 49 odsto, u Kragujevcu 40 ili sedam odsto od ukupnog broja obolelih, Novom Sadu 18, Šapcu 17, Prejpolju 16, Valjevu 14, Nišu 13, Boru 11...

Dr Kisić je dodala i da svakodnevno oko 40 osoba više bude smešteno u bolnice nego otpušteno što je važno kada je reč o popunjenosti bolničkih kapaciteta.

- Sve opštine su potvrdile laborotorijski potvrđene slučajeve što znači da zaraženih ima širom naše zemlje. Oko 15 odsto zaraženih zahteva hospitalizaciju. Oko 85% zaraženih je u starosnoj grupi do 60 godina - rekla je ona.

Trenutno u bolnici Dragiša Mišović na lečenju je i desetoro dece i šest majki, dok trenutno nema zarađenih trudnica , saopštila je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Prema rečima direktorke KBC Bežanijska Kosa Marija Zdravković "danas je otpušten pacijen koji je proveo 41 dan na respiratoru".

- Ukupno 155 pacijenta imamo na današnji dan u KBC Bežanijska kosa. Većina ih ima srednje tešku zdravstvenu sliku i svi se dobro oporavljaju. Danas smo otpustili pacijenta koji je proveo 41 dana na respiratoru. 14 je na intenzivnoj nezi, od čega je 6 na respiratoru - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna