VULIN: Gde i kad god je bilo teško, Kopnena vojska je tu

Tanjug

19. 10. 2020. u 15:42

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Treće brigade Kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade Kopnene vojske u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu, gde je prisustvovao prikazu dela naoružanja i opreme dve brigade Vojske Srbije.

ВУЛИН: Где и кад год је било тешко, Копнена војска је ту

Foto: MO Srbije

Vulin je istakao da je kopnena vojska naš "najmasovniji vid", u kojoj služe vredni, posvećeni ljudi, kojima je otadžbina iznad svega.

"Oni su opremljeni novim sredstvima. Posle dugog niza godina dobili smo nova artiljerijska sredstva, nove uniforme i čizme, poboljšava se i materijalni položaj svih pripadnika", rekao je Vulin i dodao da je Kopnena vojska to vratila na najbolji mogući način.

Foto: MO Srbije

"Gde god je bilo teško, i kad god je teško, Kopnena vojska je tu, njeni pripadnici su u Kopnenoj zoni bezbednosti, gde 24 časa dežuraju i vode računa da naša bezbednost i životi ne budu ugrožen", naglasio je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Ministar je podsetio da su tokom borbe sa pandemijom kovida, pripadnici Kopnene vojske na sebe preuzeli najveći teret, obezbeđivali sve domove za socijalno staranje, bolnice, radili gde god treba i šta god treba.

Komandant Treće brigade Kopnene Vojske, brigadni general Slađan Stamenković uručio je Vulinu maketu borbenog vozila pešadije, a zastupnik komandanta Mešovite artiljerijske brigade pukovnik Dejan Novaković maketu topa.

Foto: MO Srbije

Prilikom posete ministra, prikazano je izviđačko odeljenje opremljeno po modelu M-21, rad bespilotnog vazduhoplova malog dometa - drona, kao i komplet izviđački multisenzorski KIM-1.

Foto: MO Srbije

Predstavljena je i samohodna top-haubuca NORA-B 52 M15, borbeno oklopno vozilo BOV KIV, univerzalna prenosna stanica UPAOS, pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, meteo stanica GRAW GS-B i logističko vozilo za sistem CTX Kamaz.

Vulin je, takođe, obišao i Spomen sobu Mešovite artiljerijske brigade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri