MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Lepo vaspitanje i dobro obrazovanje imaju ključnu ulogu u dečijem odrastanju

J. Ž. S.

01. 09. 2020. u 12:17

LEPO vaspitanje dece i dobro obrazovanje imaju ključnu ulogu u dečijem odrastanju odnosno kreiranju putanje kojom će dalje hodati kroz život kao odrasli ljudi.

МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ: Лепо васпитање и добро образовање имају кључну улогу у дечијем одрастању

Foto: Ministarstvo

Srećan polazak u školu želim svoj deci u Srbiji, da vredno uče i budu dobri đaci, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prilikom posete Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd povodom početka školske godine.


On je naglasio da je zadatak ne samo zaposlenih u ovoj ustanovi, već svih  da deci pružimo sve što je neophodno za srećno detinjstvo i da poštujemo njihova prava.
- Uvođenjem dečijeg ombudsmana i usvajanjem Zakona o dečijoj zaštiti, siguran sam da će položaj dece u Srbiji biti znatno unapređen - rekao je ministar.

U Zavod se smeštaju mladi oba pola, uzrasta od 14 do 18 godina, a kojima je izrečena sudska vaspitna mera. Takođe, smeštaj se obezbeđuje i deci mlađoj od 14 godina, i to po rešenju organa starateljstva, a koji imaju probleme u ponašanju. Pored navedenog, pruža se smeštaj za maloletne strane državljane koji su bez pratnje roditelja pronađeni na teritoriji Republike Srbije.

Foto: Ministarstvo

 

- Trenutno je na smeštaju 24 korisnika, dvoje korisnika pohađa četvrti razred ŠOSO „Vožd“, dok ostala deca, pohađaju više razrede, odnosno srednje obrazovanje ŠOSO „Vožd“. Nastavićemo i u narednom periodu svima njima da obezbeđujemo podršku i pomoć kako bi prevazišli izazove pred kojima se nalaze - poručio je ministar.


Đorđević je rekao da je u saradnji za Kancelarijom za upravljanjem javnim ulaganjima, u toku završna faza izrade projekta za rekonstrukciju kompletnog objekta Zavoda, a čiji početak radova se očekuje u narednoj godini.

- Cilj nam je obezbeđivanje usluge korisnicima na najvišem mogućem nivou i boljih uslova rada za zaposlene. Ovo će biti još jedna u nizu rekonstrukcija u sistemu socijalne zaštite, koja će značajno poboljšati uslove boravka dece i kvalitet tretmana i stručnog rada - zaključio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)