ZANIMA VAS NUKLEARNA ILI KVANTNA HEMIJA, ŽELITE DA BUDETE FORENZIČAR? Fakultet za fizičku hemiju je pravo mesto za vas

Promo

29. 08. 2020. u 10:00

NA Fakultetu za fizičku hemiju, nakon prvog upisnog roka, ostalo je još 29 budžetskih i 15 samofinansirajućih mesta

ЗАНИМА ВАС НУКЛЕАРНА ИЛИ КВАНТНА ХЕМИЈА, ЖЕЛИТЕ ДА БУДЕТЕ ФОРЕНЗИЧАР? Факултет за физичку хемију је право место за вас

Foto: Promo

FIZIČKA hemija se na Univerzitetu u Beogradu predaje od 1903. godine. Kao samostalna visokoškolska i naučna ustanova, Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu formiran je 1990. godine. Delatnosti Fakulteta su visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad koji su usklađeni sa međunarodnom, posebno evropskom, obrazovnom i naučnom praksom.

Na Fakultetu se izučavaju uže oblasti: spektrohemija, biofizička hemija, elektrohemija, nuklearna hemija i radiohemija, hemijska kinetika, hemijska termodinamika, kvantna hemija, dinamika neravnotežnih procesa, fizička hemija materijala, fizička hemija u kontroli stanja i zaštiti životne sredine i fizička hemija u forenzici.

Znanja i diplome koje se stiču na Fakultetu za fizičku hemiju omogućavaju studentima rad i napredovanje u različitim granama fizičke hemije i naukama sa kojima se fizička hemija graniči. Na fakultetu se stiču diplome: Diplomirani fizikohemičar, Master fizikohemičar, Doktor nauka-fizičkohemijske nauke i Specijalista strukovnih studija – forenzika.

Zbog svoje interdisciplinarnosti, studiranje na Fakultetu za fizičku hemiju namenjeno je radoznalim i ambicioznim studentima jer im pruža znanje koje omogućava razumevanje sveta koji nas okružuje.

Na Fakultetu za fizičku hemiju, nakon prvog upisnog roka, ostalo je još 29 budžetskih i 15 samofinansirajućih mesta. Na konkurs u drugom upisnom roku mogu se prijaviti kandidati koji su položili prijemni ispit iz predmeta: hemija, biologija, fizika, matematika ili fizička hemija u prvom upisnom roku 2020. godine na nekom drugom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i kandidati koji planiraju da polažu prijemni ispit u drugom upisnom roku 2020. na Fakultetu za fizičku hemiju.

Za prijemni ispit mogu se polagati predmeti: matematika, fizika, hemija, fizička hemija ili biologija. Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 75.000 RSD.

Sve informacije koje se odnose na upis na Fakultet za fizičku hemiju mogu se dobiti putem linka: www.ffh.bg.ac.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo