MEĐU OBOLELIMA I DECA: U kovid objektima KC Niš hospitalizovano 358 pacijenata

Tanjug

18. 07. 2020. u 22:59

U KOVID objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 358 pacijenata.

МЕЂУ ОБОЛЕЛИМА И ДЕЦА: У ковид објектима КЦ Ниш хоспитализовано 358 пацијената

Foto: J. Ć.

Kod 137 pacijenata, od kojih i četiri deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra, prenosi RTS.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenata, sa potvrđenim virusom je preminulo.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 144 pacijenata. Kod 22 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

U četiri kovid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 175 pacijenata. Kod 85 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa. Jedan pacijent sa potrvrćenim virusom je preminuo.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno su hospitalizovana 54 pacijenata. Kod 35 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći