ZABRANA ZA GRAĐANE SRBIJE: Od nedelje više ne možemo da ulazimo u ovu zemlju

Novosti online

17. 07. 2020. u 16:00

VLADA Švedske je odlučila da državljani Srbije i Crne Gore više ne budu izuzeti od zabrane ulaska u Švedsku.

ЗАБРАНА ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Од недеље више не можемо да улазимо у ову земљу

Foto: B. Caranović

Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora, objavljeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.

Odluka će početi da se primenjuje od 19. jula, navedeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.

Srbija je u prethodnoj preporuci bila na listi bezbednih zemalja, a državljanima Srbije je ulazak u Švedsku bio omogućen od 4. jula.

- Privremena zabrana ulaska stupila je na snagu 19. marta i u početku se primenjivala na 30 dana. Potom je produžena na osnovu preporuka Evropske komisije. Poslednja odluka o produženju zabrane znači da se zabrana ulaska sada primenjuje do 31. avgusta 2020. godine - dodaje se u saopštenju Ambasade Švedske.

Od ove odluke biće izuzete osobe koje imaju boravišnu dozvolu u Švedskoj ili studiraju u Švedskoj.

Lista zemalja u okviru preporuke Saveta EU se ažurira na 15 dana, pa bi novu preporuku trebalo očekivati 1. avgusta.

Vlada Švedske je odlučila da se pridržava preporuka Evropske unije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!