EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ČAČKU: Sve više zaraženih Ivanjičana

V. I.

17. 07. 2020. u 16:24

NA kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je smešten 181 pacijent.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЧАЧКУ: Све више заражених Ивањичана

Foto: V. Ilić

Samo u petak ujutru primljeno je 14 bolesnika, a osam ih je otpušteno na kućno lečenje. Čak 14 pacijenata je priključeno na respiratore.

Prema informacijama iz bolnice, u poslednja 24 sata beleži se veliki priliv pacijenata iz Ivanjice, dok je broj pacijenata iz Čačka u stagnaciji, pa čak i u laganom opadanju.

Pacijent M. K. iz Ivanjice preminuo je od posledica oboljevanja od korona virusa, što je peta žrtva kovida – 19 na području ivanjičke opštine.

Zbog proširenja kapaciteta postelja za obolele od korone, prema našim saznanjima, i paviljon psihijatrije čačanske bolnice biće pretvoren u kovid odeljenje. To je jedini objekat u paviljonskom delu Opšte bolnice koji do sada nije preveden u kovid status, zbog specifičnog stanja bolesnika na tom odeljenju.

Međutim, usled nedostatka slobodnih kreveta, oslobodiće se i to odeljenje, čime će se bolnički kovid kapaciteti povećati za dodatnih 40 do 50 ležajeva.

Prema nezvaničnim saznanjima, pacijenti sa psihijatrije biće premešteni u ustanove tog tipa u drugim gradovima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!