MINISTAR GAŠIĆ OBIŠAO VOJNOOBAVEŠTAJNU AGENCIJU: Sastao se sa budućim izaslanicima odbrane (FOTO)

Novosti online

25. 06. 2024. u 14:32

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić obišao je danas Vojnoobaveštajnu agenciju i sastao se sa budućim izaslanicima odbrane.

МИНИСТАР ГАШИЋ ОБИШАО ВОЈНООБАВЕШТАЈНУ АГЕНЦИЈУ: Састао се са будућим изасланицима одбране (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, sa saradnicima, predstavio je ministru Gašiću mogućnosti, kapacitete i delokrug rada Agencije, kao i aktuelnu globalnu i regionalnu političko-bezbednosnu situaciju. General Stojković govorio je i o budućim planovima Vojnoobaveštajne agencije.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Ministar odbrane naglasio je da je Vojnoobaveštajna agencija oduvek bila stub bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije i da su njeni pripadnici ozbiljni profesionalci koji žive i rade za Srbiju, a njihov zadatak zahteva mnogo odricanja. On je poručio da će Vojnoobaveštajna agencija od državnog i vojnog rukovodstva uvek imati podršku u realizaciji svih aktivnosti.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Gašić sastao se sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Srbije u Bosni i Hercegovini, Republici Bugarskoj, Ruskoj Federaciji, Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Tom prilikom, ministar odbrane dao im je usmerenja za rad po stupanju na dužnost u zemljama prijema i izrazio uverenje da će štititi interese Srbije i dostojno predstavljati svoju zemlju, koja je čvrsto opredeljena da očuva svoju vojnu neutralnost.

BONUS VIDEO: Bizaran poziv bošnjačkog poslanika žrtvama "genocida"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČEVIĆ: Danas do 12.00 sati završavamo dva sprata u “Narodnom frontu”, a u 16.00 časova kompletan sistem klimatizacije