"TREBA SAČEKATI DA SE ZAVRŠI ISTRAGA": Ministarka Grujičić se ponovo oglasila o slučaju iz Sremske Mitrovice koji je šokirao region

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

24. 01. 2024. u 09:55

MINISTARKA zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da još uvek nije potpuno završen obdukcioni nalaz bebe koja je preminula nakon rođenja u bolnici u Sremskoj Mitrovici i naglasila da je istražni postupak u toku i da treba sačekati da se utvrdi šta se zaista dogodilo.

ТРЕБА САЧЕКАТИ ДА СЕ ЗАВРШИ ИСТРАГА: Министарка Грујичић се поново огласила о случају из Сремске Митровице који је шокирао регион

Foto Promo Beta/Amir Hamzagić

Grujičićeva je za TV Hepi prokomentarisala da je završen obdukcioni nalaz bebe preminule 12. januara, a po kome je smrt navodno nastupila usled nasilnog porođaja, navodeći da obdukcioni nalaz nije gotov, već je reč o informaciji iz otpusne liste sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

- Kolege su vrlo korektno prvi deo liste napisali, šta se desilo sa detetom, kako je dete primljeno, šta su oni uradili, koje su sve mere preduzeli i to je zaista korektno. I njihova otpusna lista je trebalo da se završi time da je zahtevana sudska, odnosno bilo kakva obdukcija. Međutim, oni su dali sebi za pravo da tumače razlog smrti - rekla je Grujičićeva.

Grujičićeva je naglasila da zaključak o uzroku smrti donose ili sudski medicinari, ili sudskomedicinski odbori i da treba sačekati rezultate tih nalaza i ne donositi preuranjene zaključke.

Dodala je da pri svakoj intervenciji postoji mogućnost komplikacija, ali da takođe postoji dozvoljeni procenat komplikacija i da ponašanje lekara i sestara dobrim delom zavisi od domaćeg vaspitanja i rukovodećeg kadra koji treba da reaguje na zamerke pacijenata.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić