ZA OSMEH NA LICU, OSEĆAJ RADOSTI I VERU U BOLJE SUTRA: Fondacija "Crven cvet" organizuje akciju "Novogodišnji san" - Priključite se!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 12. 2023. u 22:18

U SRCU Kosovske Mitrovice, ljubav i briga izviru iz svake darivane igračke, školskog pribora, slatkiša i slaniša, dok humanitarna fondacija "Crven Cvet" čini čuda šestu godinu zaredom putem svoje humanitarne akcije "Novogodišnji san".

ЗА ОСМЕХ НА ЛИЦУ, ОСЕЋАЈ РАДОСТИ И ВЕРУ У БОЉЕ СУТРА: Фондација Црвен цвет организује акцију Новогодишњи сан - Прикључите се!

Foto: Humanitarna fondacija "Crven Cvet"

Ova nesebična humanitarna akcija, započeta 2018. godine, nastoji da obraduje socijalno ugrožene porodice širom Kosova i Metohije novogodišnjim paketićima, istovremeno podižući svest kod najmlađih o važnosti solidarnosti i jednakosti, kao i o značaju pomaganju onima kojima je pomoć potrebna.

- Želimo da deca na Kosovu i Metohiji dočekaju novogodišnje i božićne praznike sa osmehom na licu, osećajem radosti i verom u bolje sutra, jer u detetovom osmehu se krije univerzalni jezik radosti koji ceo svet razume - rekao je jedan od organizatora humanitarne akcije Jovan Kragović.

Središnje mesto ove humanitarne bajke je Kosovska Mitrovica, gde se od danas do 24. decembra ove godine održava čarolija na glavnom šetalištu. Tu, na mestu gde se srca sreću, svetlost dobrote i humanosti obasjava svaki kutak, stvarajući toplinu i radost koja se oseća u vazduhu.

Ali, ovo nije samo praznična čarolija; to je snažna poruka ljubavi, podrške i zajedništva usmerena prema svim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, koji hrabro koračaju stazom svojih predaka i koji pored brojnih problema i nedaća sa kojima se svakodnevno susreću, nepokolebljivo ostaju na svojim vekovnim ognjištima, i primer su hrabrosti, plemenitosti i dobrote.

- Nije dovoljno samo usrećiti decu, naš imperativ je i oblikovati budućnost podižući svest o jednakosti među decom i omladinom koja živi na Kosovu i Metohiji, želimo im preneti poruku da svako zaslužuje sreću i sigurnost, da niko ne bi trebalo da živi u senci nepravde - rekao je Kragović.

"Humanitarna fondacija "Crven Cvet" poziva sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji ljubavi i pomognu stvaranju svetlije budućnosti za decu na Kosovu i Metohiji, jer ova tradicija nadmašuje granice dobrote i postavlja temelje za društvo u kojem svako dete ima priliku da sanja i raste uz podršku svih nas, jer vaša podrška je ključ za svet koji gradimo zajedno. Pridružite nam se na glavnom šetalištu u Kosovskoj Mitrovici od danas do 24. decembra i budimo deo nečeg velikog. Neka svetlost Novogodišnjeg sna obasja sva srca", zaključili su iz Fondacije "Crven Cvet". 

BONUS VIDEO:

"OTISAK" Ministarka Danica Grujičić u podkastu "Novosti" o nabavci moderne opreme i drugim važnim temama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)