MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV KORUPCIJE: Damnjanović - Tu pošast svet može da pobedi

Novosti online

09. 12. 2023. u 14:14

PRE tačno dve decenije 9. decembar je u UN prepoznat kao dan kada bi svi i svuda trebalo da zastanemo i shvatimo da, osim svih pošasti sa kojima se svet suočava, postoji jedna koju može da spreči, a to je korupcija. Gde god ima korupcije, tu nema razvoja, napretka i ljudskog poverenja. Ona urušava javne institucije, unižava građane i osiromašuje društvo.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Дамњановић - Ту пошаст свет може да победи

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Tu poruku poslao je danas Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, na svečanoj akademiji upriličenoj u Narodnoj skupštini, a povodom međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

- Agencija svakodnevno sprečava koruptivno delovanje i nedozvoljenje privilegije, a svoje aktivnosti će vrlo brzo još više približiti korisnicima, otvaranjem kancelarija u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu - najavio je Damnjanović.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić rekla je da nijedna zemlja nije uspela da potpuno iskoreni korupciju, ali je navela da naša država teži nultoj toleranciji prema toj pošasti. Ona je ukazala da je Agencija pokazala da je nezavisna i samostalna institucija i tokom ove predizborne kampanje, podjednakim odnosom prema svima akterima.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Rektor Univerziteta u Beogradu, profesor dr Vladan Đokić, zahvalio je Agenciji što je prepoznala značaj mladih u borbi protiv korupcije, navodeći da oni nisu korumpirani, te da s njima treba raditi na prevenciji.

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Akademija je počela himnom "Bože pravde", u izvođenju hora Kolegijum muzikum, a potom su nastupili pobednici takmičenja u besedništvu u 2023. godini na pravnim fakultetima: Đorđe Gojković (Beograd), Aleksandar Malešević (Novi Sad), Milica Stojadinović (Kragujevac), Đorđe Bodanović (Niš).

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

U okrviru nedelje borbe protiv korupcije, Agencija u ponedeljak, organizuje i Međunarodnu konferencija "Obrazovanje mladih u funkciji sprečavanja korupcije: Put ka jačanju društvenog integriteta", tribine u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, kao i šahovski turnir "Šah-mat korupciji".

BONUS VIDEO: SAMO JEDNU SRBIJU IMAMO: Moćna poruka Vučića sa mitinga u Vranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)