KIJAMET JOŠ DANAS ONDA PREDAH: Vremenska prognoza za 26. novembar

Novosti online

26. 11. 2023. u 01:00 >> 01:43

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

КИЈАМЕТ ЈОШ ДАНАС ОНДА ПРЕДАХ: Временска прогноза за 26. новембар

Foto OT

Biće hladno, mestimično sa snegom ili kratkotrajnim pljuskovima snega. Najviše padavina na istoku i jugoistoku Srbije. Duvaće jak severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, pa su na planinama mogući snežni nanosi. Ujutru mraz, ponegde -3 stepena, tokom dana najviše 6 stepeni.

VREME U SRBIJI

Umereno do potpuno oblačno vetrovito i hladno, mestimično sa snegom ili pljuskovima snega. Više padavina se očekuje na istoku i jugoistoku Srbije, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, pa će u planinskim predelima biti mogući snežni nanosi. Jutarnja temperatura od -3 do 3, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni. Upozorenje: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

VREME U BEOGRADU

Pahulja će biti i u Beogradu i najviše oko 4 stepena. U prestonici će biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa snegom ili pljuskovima.

 

PROGNOZA ZA NAREDNI PERIOD

Ponedeljak: Ujutro delimično vedro uz slab i umeren mraz. Tokom dana promenljivo oblačno i uglavnom suvo. Severozapadni vetar biće u slabljenju i skretanju na jugozapadni, a posle podne u košavskom području na jugoistočni. Najniža temperatura od -6 do -1, najviša od 3 do 10 stepeni. U toku noći sa severa i zapada jače naoblačenje s kišom, a košava će biti u pojačanju. Upozorenje: Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.

Utorak: Oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom, uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Posle podne i uveče vetar će skrenuti na umeren i jak severozapadni, sa udarima koji mogu imati i olujnu jačinu, a uveče i tokom noći kiša će preći u susnežicu i sneg ponegde i u nižim predelima. Najniža temperatura od -2 do 5, najviša od 5 do 9 stepeni. Upozorenje: Količina padavina veća od 20 l/m² za 12h, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.

Sreda: Postepeni prestanak padavina i razvedravanje, ujutru i pre podne u severnim i zapadnim, a posle podne u ostalim predelima zemlje. Vetar slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 4, najviša dnevna od 4 do 7 stepeni.

Prognoza vremena za narednih pet dana (od 30.11.2023. do 04.12.2023.)

U četvrtak suvo sa dužim sunčanim intervalima. Zatim pretežno oblačno, u petak uveče na severozapadu, a za vikend i u ostalim krajevima sa kišom, susnežicom i snegom.

(RTS)

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?